Αρχική» Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον εικοστό αιώνα

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον εικοστό αιώνα

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο: Ζάππειο Μέγαρο, 5-9 Ιουνίου 2007

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον εικοστό αιώνα
Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Χατζηβασιλείου Ευάνθης, Γούναρης Βασίλης Κ., Μαραντζίδης Νίκος Α., Χρηστίδης Χρήστος, Κατσίγερας Μιχάλης Ν., Καζάκος Πάνος Β., Μέρτζος Νικόλαος Ι., Αλιβιζάτος Νίκος Κ. 1949- συνταγματολόγος, Μπότσιου Κωνσταντίνα Ε., Μαυρογορδάτος Γιώργος Θ., Σπηλιωτόπουλος Επαμεινώνδας Π., Κιτρομηλίδης Πασχάλης Μ., Δημητράκος Δημήτρης Π., Παραράς Πέτρος Ι., Μακρυδημήτρης Αντώνης, Διαμαντόπουλος Θανάσης Σ. 1951- πολιτικός επιστήμων, Κασιμάτης Γεώργιος Ι., Ristovic Milan, Φίλανδρος Ιωάννης, Καμίνης Γιώργος Β. 1954-, Βλαχόπουλος Σπυρίδων Β., Κτιστάκις Γιάννης, Φορτσάκης Θεόδωρος Π., Τσαπόγας Μιχάλης, Παππάς Τάκης Σ., Βαρελά Κατερίνα Α., Βερέμης Θάνος Μ., Καραβία Μαρία, κ.ά.
Επιμελητής : Σβολόπουλος Κωνσταντίνος Δ., Μπότσιου Κωνσταντίνα Ε., Χατζηβασιλείου Ευάνθης
Εκδότης : Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-98633-0-2
Σελίδες : 527
Τόμος : 1
Σχήμα : 24χ17
 
Κατηγορίες : Πολιτική - Ιστορία - Ελλάς, Καραμανλής, Κωνσταντίνος Γ., 1907-1998
 

68.28 €
60.77 €
Η συστηματική και νηφάλια αποτίμηση -με την ευκαιρία της συμπλήρωσης το 2007 100 χρόνων από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή- του προτύπου που υποστήριξε, των αρχών που προάσπισε, των προτάσεων που εισηγήθηκε και του έργου που επιτέλεσε, αποτελέσε χρέος έναντι της ιστορικής μνήμης και πολύτιμη κατάθεση χάριν των σημερινών και των αυριανών πολιτών.

Το Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής" ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη σύγκληση διεθνούς επιστημονικού Συνεδρίου, με θέμα "Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον 20ό αιώνα" στο Ζάππειο Μέγαρο, το διάστημα 5-9 Ιουνίου 2007. Στο πλαίσιο του συνεδρίου εξετάστηκαν οι πτυχές του βίου και της δράσης του, στο εσωτερικό της χώρας και στο διεθνές πεδίο. Συγκεκριμένα, οι εισηγήσεις κάλυψαν τις εξής τέσσερις ενότητες: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και (α) το δημοκρατικό πολίτευμα, το Κράτος και οι θεσμοί (β) η ελληνική εξωτερική πολιτική και η δομή του διεθνούς συστήματος, (γ) η ελληνική οικονομία και κοινωνία, (δ) ο πολιτισμός, η παιδεία, το περιβάλλον, ο αθλητισμός. Την ειδικότερη ευθύνη για την κατάρτιση και εφαρμογή του προγράμματος ανέλαβε Επιστημονική Επιτροπή από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες.

Η ανταπόκριση της ελληνικής και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας υπήρξε εντυπωσιακή. Ο αριθμός των εισηγητών του Συνεδρίου ανήλθε σε εκατόν εξήντα ειδικούς. Παράλληλα, γνωστές προσωπικότητες από το χώρο των διεθνών σχέσεων και της εσωτερικής πολιτικής μετείχαν σε τρεις στρογγυλές τράπεζες, οι οποίες οργανώθηκαν στη διάρκεια του Συνεδρίου.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

1960-1970 Μια κρίσιμη δεκαετία

Φίλιππας - Καμπούνης, Λευτέρης
Βεργίνα(2016)
618-5215-12-8
250
12.00 €
9.00 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο