Αρχική» Ο Σολωμός κρινόμενος

Ο Σολωμός κρινόμενος

Μια φιλολογική δίκη στην Πάτρα το 1928

Ο Σολωμός κρινόμενος
Συγγραφέας : Καρνάρος Λεωνίδας Κ.
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης : 1998
ISBN :
Σελίδες : 73
Σχήμα : 21χ14
 
Κατηγορίες : Δίκες, Σολωμός, Διονύσιος (1798-1857)
 

5.09 €
4.53 €
Διακόσια χρόνια κλείνουν φέτος από την γέννηση του μεγάλου τέκνου της Ζακύνθου και εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού το 1798. Στις αρχές του αιώνα μας, ο Λεωνίδας Ζώης είχε ανακαλύψει στο Ιστορικό Αρχείο Ζακύνθου έγγραφα τα οποία αναφέροντο στην προσωπική ζωή του Σολωμού. Τα στοιχεία αυτά που έριχναν φως στην ιδιωτική πλευρά μιας προσωπικότητας τα χρησιμοποίησαν κι άλλοι μελετητές του Σολωμού κατά καιρούς. Ένας από αυτούς ήταν και ο Κώστας Καιροφύλας που εξέδωσε και βιβλίο το 1927 με τίτλο "Ο άγνωστος Σολωμός".
Εδώ αρχίζει μια περιπέτεια που σ' αυτή εμπλέκονται πάρα πολλοί επώνυμοι. Ο Σολωμός, ο Καιροφύλας, ο Ζώης, ο Ξενόπουλος, ο Στεφανόπουλος, ο Φωτήλας, ο Μικρούτσικος, ο Σοκόπουλος κλπ. Αιτία μια σειρά άρθρων του Ζακυνθινού εκδότη της εφημερίδας "Επτάνησος" Διονυσίου Ρένεση, που επιτέθηκε κατά του Καιροφύλα θεωρών ότι εκθέτει με τα γραφόμενά του τον εθνικό ποιητή. Η υπόθεση ξέφυγε από την απλή λογοτεχνική αντιπαράθεση και έφθασε να συζητηθεί στα Δικαστήρια Πατρών.
Αυτή η άγνωστη δίκη έγινε στην Πάτρα το 1928, παρουσιάζεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού ως μια μικρή εισφορά στο Έτος Σολωμού.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Μελέτες για τον Σολωμό

Χριστιανόπουλος, Ντίνος
Βιβλιοπωλείο Ραγιά(2001)
 
73
4.66 €
4.15 €
Μη Διαθέσιμο Προιον

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο