Αρχική» Ο ψυχοθεραπευτής του παιδιού

Ο ψυχοθεραπευτής του παιδιού

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν παιδιά και νεαρά άτομα

Ο ψυχοθεραπευτής του παιδιού
Συγγραφέας : Salzberger - Wittenberg Isca
Μεταφραστής : Τσαρμακλή Δροσούλα, Τέττερη Ιουλία
Εκδότης : Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης : 1996
ISBN : 960-03-1478-0
Σελίδες : 167
Σχήμα : 21χ14
 
Κατηγορίες : Παιδιά - Ψυχολογία
 
Σειρές : Ψυχαναλυτική Βιβλιοθήκη για το Παιδί και τον Έφηβο

12.72 €
9.41 €
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στο φαινόμενο και στην αιτιολογία των συναισθηματικών διαταραχών παιδιών και νεαρών ατόμων, ενώ συγχρόνως πραγματεύεται τη φύση της συνεισφοράς του ψυχοθεραπευτή στη θεραπεία αυτών των δυσκολιών.

Στο πρώτο κεφάλαιο περιγράφεται η εργασία ενός ψυχοθεραπευτή του παιδιού σ' ένα συμβουλευτικό κέντρο για νεαρά άτομα, στο οποίο παρέχεται βραχείας διάρκειας ψυχοθεραπεία σε ατομικό επίπεδο. Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται σε μια μακρόχρονη ψυχοθεραπεία ενός μικρού αγοριού που παρουσίαζε συμπτώματα εκλεκτικής αλαλίας, στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται λόγος για την ανάπτυξη της συμβολικής σκέψης και του παιχνιδιού από τη βρεφική ηλικία και εξής, ενώ στο τέταρτο εξετάζεται ο χαρακτήρας της παιδικής ψύχωσης και περιγράφονται οι αναγκαίες συνθήκες για την ψυχοθεραπεία ενός ψυχωσικού παιδιού.

Η παρούσα έκδοση απευθύνεται όχι μόνον στους επαγγελματίες που ασχολούνται με θέματα ψυχοθεραπείας του παιδιού αλλά επίσης σε ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς κ.λπ. Ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους γονείς παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς και άτομα που σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ψυχοθεραπεία του παιδιού.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Περισσότερα Βιβλία στις Σειρές

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο