Αρχική» Περί του λόγου το αληθές

Περί του λόγου το αληθές

Περί του λόγου το αληθές
Συγγραφέας : Αλεξανδρή Χρύσα
Εκδότης : Εκδόσεις iWrite.gr
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 618-80122-6-0
Σελίδες : 67
Σχήμα : 21χ14
 
Κατηγορίες : Εκθέσεις (Μαθητικές) - Σπουδή και διδασκαλία, Ελληνική γλώσσα, Νέα - Σπουδή και διδασκαλία
 

12.00 €
8.28 €
Η ελληνική γλώσσα είναι μια πολύ πλούσια γλώσσα και όχι μόνο αξίζει να την διαφυλάξουμε αλλά επιβάλλεται σήμερα που η πολιτισμική μας ταυτότητα απειλείται από ισχυρότερους οικονομικά λαούς να δείξουμε ότι η γλώσσα μας αντιστέκεται. Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε απομονωμένοι αλλά να δούμε τι πραγματικά γλωσσικές ανάγκες έχουμε και μετά να δανειστούμε τις ξένες λέξεις.
"Δια βίου μάθηση": Είναι πρωταρχική προϋπόθεση για την προσπάθεια του ατόμου να "δράσει" και να "αντιδράσει" μέσα σε ένα καλά οργανωμένο κοινωνικό σύνολο. Αυτή η "διάδραση" έχει δυναμικό χαρακτήρα, δεν σταματάει ποτέ.
Ρατσισμός: "Φτάνει να μισήσει ένας άνθρωπος έναν άλλο για ν' απλωθεί σιγά-σιγά, το μίσος σ' ολάκερη την ανθρωπότητα" Ζαν Πωλ Σαρτρ.
Δημοκρατία: Θεωρητικά και πρακτικά μέσα σε συνθήκες δημοκρατίας ο λαός είναι πηγή εξουσίας και ο ίδιος έχει εκχωρήσει το δικαίωμα στην πολιτική εξουσία να κυβερνά κατά πώς θέλει ο λαός ανάλογα με τα συμφέροντά του και όχι όπως συμφέρει και ισχυρές οικονομικά ομάδες.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Χωρίς ανάσα

Αλεξανδρή, Χρύσα
24 γράμματα(2020)
618-5469-30-8
58
9.90 €
8.91 €

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο