Αρχική» Πρόγραμμα αυτοεκτίμησης για παιδιά

Πρόγραμμα αυτοεκτίμησης για παιδιά

Αυτοεκτίμηση, εκπαίδευση αξιών, προετοιμασία για την επαγγελματική ζωή

Πρόγραμμα αυτοεκτίμησης για παιδιά
Συγγραφέας : Πρεκατέ Βικτωρία
Εκδότης : Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-452-173-Χ
Σελίδες : 90
Σχήμα : 21χ14
 
Κατηγορίες : Παιδιά - Ψυχολογία , Αυτοεκτίμηση
 

12.00 €
9.48 €
Μη Διαθέσιμο Προιον
Η αυτοεκτίμηση αποτελεί μια αρετή με τόση σημασία στη ζωή του ενηλίκου, ώστε η έλλειψή της αντανακλάται και στις προσωπικές και στις επαγγελματικές του σχέσεις, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα και οδηγώντας ενίοτε σε σοβαρές ψυχολογικές εκδηλώσεις. Το βιβλίο αυτό προτείνει ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού, το οποίο μπορεί να διδαχθεί είτε στην τάξη είτε στο σπίτι σε συνεργασία με τους γονείς.

Η συγγραφέας εισάγει την έννοια της αυτοεκτίμησης -με όλες τις συνδηλώσεις και τις επιδράσεις της στην αυτοπεποίθηση, την εικόνα του σώματος, τον σεβασμό προς τους άλλους, και τους στόχους του παιδιού-, και συνεχίζει με την ανάλυση μιας σειράς αξιών που θα βοηθήσουν το παιδί να αναπτύξει υγιείς σχέσεις με τα κοντινά του πρόσωπα αλλά και ισχυρές βάσεις για το επαγγελματικό του μέλλον.

Ακολουθούν βιωματικές δραστηριότητες στις οποίες καλείται να συμμετάσχει το παιδί, οι οποίες έχουν ως στόχο να επιβεβαιώσουν στην πράξη αυτά που έμαθε μέσα από συζητήσεις και παιχνίδια, καθώς και κατάλληλα προσαρμοσμένοι μύθοι του Αισώπου τους οποίους μπορούν να παρουσιάσουν τα παιδιά στην τάξη.

Η φιλοδοξία της συγγραφέως είναι να βοηθήσει το παιδί να καταλάβει ότι μια υγιής και κατά το δυνατόν σταθερή εικόνα εαυτού απαιτεί μεν προσπάθεια και συνεχή επαγρύπνηση απ’ τη μεριά του, αλλά από την άλλη μπορεί να οδηγήσει με δημιουργικό και χαρούμενο τρόπο στο χτίσιμο μιας προσωπικότητας που γνωρίζει και αγαπάει τον εαυτό της, πράγμα που αποτελεί εχέγγυο για πιο ευτυχισμένες σχέσεις στο μέλλον.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Το μεθοδικό παιδί

Συλλογικό έργο
Κλειδάριθμος(2019)
960-461-967-5
304
14.40 €
12.96 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο