Πως να αντισταθείτε σε έναν δικτάτορα


Συγγραφέας : Μαρία Ρέσα
Εκδότης : Παπασωτηρίου
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-491-175-2
Σελίδες : 432
Κατηγορίες : Κοινωνικές επιστήμες Πολιτική ιδεολογία

22.00 € 19.80 €
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΘΥΣΙΑΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;
Επί δεκαετίες, η Μαρία Ρέσα δεν διστάζει να λέει την αλήθεια για την εξουσία. Όμως η εκ μέρους ανίχνευση και αποκάλυψη των δικτύων παραπληροφόρησης που συντηρούν οι κυβερνήσεις της χώρας της και τα οποία διαδίδουν ψέματα διασπείροντας το μίσος στους πολίτες –ένα έργο που απαιτεί θάρρος– την οδήγησαν να βρεθεί σε δυσμενή θέση απέναντι στον πιο ισχυρό άνδρα της χώρας: στον Πρόεδρο.
Σήμερα, το κράτος την κυνηγά· έχουν εκδοθεί πολλά εντάλματα σύλληψης εναντίον της και βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινές φυλάκισης που υπερβαίνουν κατά πολύ τα εκατό χρόνια – μόνο και μόνο επειδή λέει την αλήθεια.
Το Πώς να αντισταθείτε σε έναν δικτάτορα είναι η ιστορία για τον αργό και επώδυνο θάνατο της δημοκρατίας και για το πώς μια αόρατη ατομική βόμβα έχει εκραγεί στο διαδίκτυο, η οποία σκοτώνει τις ελευθερίες μας και δεν γνωρίζει σύνορα. Στο βιβλίο, καθώς εκτυλίσσονται η ζωή, οι δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις και η αρθογραφία της Μαρίας, χαρτογραφείται ένα δίκτυο παραπληροφόρησης που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο –από τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών του Ντουτέρτε μέχρι το Καπιτώλιο των ΗΠΑ· από το Brexit μέχρι την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία· από τον κινεζικό κυβερνοπόλεμο μέχρι το Facebook και τη Silicon Valley– το οποίο επηρεάζει καθοριστικά πού κλικάρουμε, πώς σκεφτόμαστε και πώς ψηφίζουμε.
Η κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης για το 2021, αναστοχαζόμενη μια ζωή αφιερωμένη στην αναζήτηση της αλήθειας, απευθύνει επείγουσα έκκληση σε όλους μας, ούτως ώστε να αφυπνιστούμε, να παραμείνουμε ανυποχώρητοι και να αγωνιστούμε για το συλλογικό μας μέλλον – πριν να είναι πολύ αργά.e-mail Facebook Twitter