Αρχική» Σαντορίνη: Με τις ρίζες στο ηφαίστειο

Σαντορίνη: Με τις ρίζες στο ηφαίστειο

Σαντορίνη: Με τις ρίζες στο ηφαίστειο
Συγγραφέας : Παπαδοπούλου Μερόπη
Εκδότης : Μίλητος
Έτος έκδοσης : 2018
ISBN : 618-5371-01-4
Σελίδες : 200
Σχήμα : 23χ25
 
Κατηγορίες : Οίνος, Σαντορίνη - Ιστορία
 

35.00 €
31.50 €
Ανοίγω μια φιάλη δροσερή Σαντορίνη, γεμίζω το ποτήρι μου με το εκλεκτό κρασί και σας καλωσορίζω στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

Δεν είμαι οινολόγος, αρχαιολόγος, συγγραφέας... απλώς μια ταξιδιώτισσα της ζωής που "πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω"... γεμίζοντας τον ταξιδιωτικό μου σάκο, αποθησαυρίζοντας εμπειρίες.

Ανάμεσά τους οι πιο έντονες μνήμες τόπων με τα αρώματα και τις γεύσεις τους. Και μέσα σ’ αυτές την πρωτοκαθεδρία έχει ένα νησί που αγάπησα πολύ και μου το ανταπέδωσε γενναιόδωρα: η Σαντορίνη. Το νησί των μύθων, του μυστηρίου, των θαυμάτων. Το νησί όπου ιστορία, προϊστορία, μυθολογία, θρύλοι και παραδόσεις ζωντανεύουν σε κάθε βήμα του ανήσυχου ταξιδευτή.

Και συμπυκνώνονται στο ρωμαλέο, αφηγηματικό σαντορινιό κρασί, που αποτυπώνει μοναδικά και με ακρίβεια τον τόπο του, διευρύνοντας την έννοια terroir προσθέτοντας σ’ αυτήν παρανομαστές πρωτόγνωρους.

Για να κατανοήσεις το θηραϊκό κρασί και να μπορέσεις να το απολαύσεις έτσι όπως του αξίζει, πρέπει πριν απ’ όλα να ξεκλειδώσεις τους κώδικες του νησιού. Κώδικες δύσκολους και απαιτητικούς που κρύβονται πίσω από τουριστικά στολίδια κι εύκολες εξηγήσεις. Πρέπει να αφήσεις την καλντέρα να σου μιλήσει, το ηφαίστειο να σε τρομάξει, τις τοιχογραφίες από την ανασκαφή στο προϊστορικό Ακρωτήρι να σου αποκαλύψουν με χρώματα πολιτισμούς που χάθηκαν...

Μην απορείτε γιατί χρειάζονται όλα αυτά για να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί...

Το κρασί της Σαντορίνης δεν είναι ένα εύκολο κρασί. Δεν είναι καθημερινό κρασί, δεν είναι κρασί για ηχηρά ανέμελα τσουγκρίσματα και αναίτιες οινοποσίες.[...]

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Ημερολόγιο 2009: Οίνος

Παπαδοπούλου, Μερόπη
Μίλητος(2008)
960-464-030-5
144
19.87 €
13.71 €

Johann Strauss: Η νυχτερίδα

Συλλογικό έργο
Εθνική Λυρική Σκηνή(2006)
 
70
15.00 €
13.35 €

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο