Αρχική» Στα όνειρα πάντα η Αφρική

Στα όνειρα πάντα η Αφρική

Στα όνειρα πάντα η Αφρική
Συγγραφέας : Ba Amadou Hampate
Μεταφραστής : Κωνσταντίνου Τζένη
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 960-375-221-5
Σελίδες : 452
Σχήμα : 23χ16
 
Κατηγορίες : Αφρικανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα
 
Σειρές : Ξένη Λογοτεχνία

17.83 €
12.30 €
Μη Διαθέσιμο Προιον
Ο Αμπαντού Αμπατέ Μπα, ένα από τα πλέον βαθυστόχαστα και λαμπερά πνεύματα που γέννησε η Αφρική, καταθέτει σ' αυτό το βιβλίο του έναν ολόκληρο πολιτισμό με τρόπο μυθιστορηματικό.
Ξεκινώντας από τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια -στο Μάλι των αρχών του περασμένου αιώνα- ο Αμκουλέλ μυείται στις πατρογονικές παραδόσεις, φοιτά παράλληλα σε δύο τελείως διαφορετικά σχολεία -το γαλλικό και το ισλαμικό-, ταξιδεύει στην άγρια σαβάνα και μαθαίνει τα μυστικά της. Δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει την πραγματική έννοια της αποικιοκρατίας για να καταλήξει να γίνει ο μεγάλος θερματοφύλακας τω πολιτισμικών γνωρισμάτων μιας χώρας που βρισκόταν σε φάση σημαντικών ιστορικών μεταβολών.
Περιπετειώδες, ηθογραφικό και συγχρόνως ιστορικό μυθιστόρημα, το βιβλίο αυτό απεικονίζει με γοητευτικό και σαφή τρόπο τον πλούτο, τη ζωντάνια και το χρώμα της προφορικής αφρικανικής παράδοσης. Με πολύ χιούμορ δίνει ένα μάθημα ανοχής και ανθρωπιάς, το οποίο θα απολαύσουν οι φανατικοί της λογοτεχνίας, οι ερευνητές και οι λάτρεις της περιπέτειας.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Περισσότερα Βιβλία στις Σειρές

Sula

Morrison, Toni
Νεφέλη(1997)
960-211-341-3
252
11.87 €
8.19 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο