Αρχική» Στη γη του μύθου

Στη γη του μύθου

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με θεούς, ήρωες και ποιητές

Στη γη του μύθου
Συγγραφέας : Del Corno Dario, Del Corno Lia
Εκδότης : Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-14-0897-5
Σελίδες : 507
Σχήμα : 21χ14
 
Κατηγορίες : Μυθολογία, Ελληνική, Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία, Αρχαία Ελλάδα
 
Σειρές : Ιστορία

20.49 €
14.14 €
Μη Διαθέσιμο Προιον
Ο χρυσός των Μυκηνών, οι θεές της Ελευσίνας, ο Καλυδώνιος κάπρος, η μάγισσα της Κορίνθου, το λιοντάρι της Νεμέας, ο πλάτανος της Κω: ένα νήμα συνδέει άρρηκτα τους μεγάλους ελληνικούς μύθους με τους τόπους που τους γέννησαν, οι οποίοι υπήρξαν το θέατρο συναρπαστικών παραδόσεων, ξεχωριστών γεγονότων, αξέχαστων μαχών και έντονων παθών. Όχι μόνο η τέχνη και η ποίηση αλλά και ο ρους των ποταμών, η πνοή του ανέμου, το τραχύ φως της πέτρας, το περίγραμμα των βουνών, προσδίδουν στο μύθο ένα πιο ζωντανό και αυθεντικό νόημα.
Το βιβλίο "Στη γη του μύθου" προσφέρει στον αναγνώστη την ευχαρίστηση μιας εντελώς νέας εμπειρίας: να ταξιδέψει στο δρόμο του μύθου, να εισχωρήσει σ’ αυτό το θαυμαστό κόσμο ακολουθώντας τους σταθμούς της πορείας μέσα από την οποία γεννήθηκε. Οδηγοί του δε θα είναι μόνο οι φωνές των δύο συγγραφέων αλλά και οι μαρτυρίες των Ελλήνων ποιητών και συγγραφέων, οι οποίοι επεξεργάστηκαν τις προαιώνιες αναμνήσεις του λαού και τις μεταμόρφωσαν σε ανώτερη τέχνη.
Αυτό το βιβλίο είναι ο ιδανικός σύντροφος για όποιον ταξιδεύει στην Ελλάδα, σε κάθε περιοχή και σε κάθε πόλη. Δεν πρόκειται για ένα τουριστικό ή αρχαιολογικό εγχειρίδιο, αλλά για έναν ασυνήθιστο και ξεχωριστό οδηγό για τους κυριότερους τόπους του μύθου και της ιστορίας της αρχαίας Ελλάδας -τους Δελφούς, την Αθήνα, τη Δήλο, τον Μαραθώνα, τη Σπάρτη και πολλούς άλλους το ίδιο συναρπαστικούς-, οι οποίοι παρουσιάζονται στον επισκέπτη, ή και σε εκείνον που ταξιδεύει μόνο με τη φαντασία του, όπως τους είδαν και τους περιέγραψαν οι Έλληνες ποιητές και οι δημιουργοί των αμέτρητων θρύλων. Είναι, με λίγα λόγια, ένας ποιητικός και λογοτεχνικός οδηγός, ο οποίος αποδίδει σε κάθε τόπο τη φανταστική του διάσταση και εμπλουτίζει μια πραγματική ή φανταστική / εικονική επίσκεψη με την αφήγηση της συναρπαστικής κλασικής μυθολογίας.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Περισσότερα Βιβλία στις Σειρές

Το νέο ελληνικό έθνος 1204-2000

Βακαλόπουλος, Κωνσταντίνος Α.
Σταμούλης Αντ.(2003)
960-8353-22-Χ
544
37.10 €
25.60 €

Ιστορία της νεώτερης Ελλάδας 1821-1941

Χατζηαντωνίου, Κώστας
Διόρασις(2002)
960-8275-00-8
402
25.48 €
22.68 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο