Αρχική» Σύγχρονη προσέγγιση για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο

Σύγχρονη προσέγγιση για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο

Σύγχρονη προσέγγιση για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο
Συγγραφέας : Πιέρρος Θωμάκος
Εκδότης : Sportbook
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5316-77-8
Σελίδες : 280
 
Κατηγορίες : Ποδόσφαιρο , Προπόνηση (αθλητισμός)
 

27.22 €
24.50 €

Η προπονητική διαδικασία του ποδοσφαίρου δημιουργεί ερωτήματα για τον τρόπο που ακολουθούμε για να αναπτύξουμε τη μέγιστη απόδοση. Τι συμβαίνει στο σώμα του ποδοσφαιριστή όταν προπονείται ή αγωνίζεται; Τι ενέργεια καταναλώνει στην προπόνηση ή στον αγώνα; Πώς πρέπει να διατρέφεται και με τι τρόπο για να έχει μέγιστη απόδοση; Πώς ελέγχω τον οργανισμό σε τι κατάσταση βρίσκεται; Πότε διαπιστώνω ότι ο ποδοσφαιριστής είναι κουρασμένος και τι του συστήνω να ακολουθήσει; Πώς μπορώ να κάνω την προπόνηση ελκυστική αλλά και ουσιαστική για την ομάδα που προπονώ;
Όλα τα προαναφερόμενα βρίσκονται μέσα στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο που αναλύει τα τελευταία δεδομένα που στηρίζονται σε έρευνες, παραθέτοντας πίνακες και σχεδιαγράμματα για την καλύτερη κατανόηση και με απλό τρόπο, περιεκτικά, να επιτρέπει στον αναγνώστη να κατανοήσει τον τρόπο προπόνησης και να συνδέσει τα στοιχεία της τεχνικής κατάρτισης – τακτικής συμπεριφοράς σε συνδυασμό με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.
Οι ασκήσεις που αναφέρονται είναι ελεγμένες στην πράξη και βελτιώνουν τους συγκεκριμένους τομείς που είναι κατανεμημένες. Παίρνοντας κάποιος μία άσκηση από κάθε κεφάλαιο, συμπληρώνει μια προπονητική μονάδα και με τον περιορισμένο χρόνο της προπόνησης μπορεί να τη σχεδιάσει, ώστε να είναι ουσιαστική, δομημένη κατάλληλα στο επίπεδο των ποδοσφαιριστών που συνεργάζεται. Οι ασκήσεις στις διάφορες περιοχές της προπόνησης φυσικής κατάστασης εξηγούνται πλήρως, με λεπτομέρεια. Στις περισσότερες ασκήσεις υπάρχουν και οι παραλλαγές τους που αυξάνουν τον όγκο και τις πολλαπλασιάζουν. Ο σχεδιασμός της προπόνησης καλύπτεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Το βιβλίο αυτό είναι κατάλληλο για προπονήσεις ποδοσφαιρικών ομάδων από Κ-14 έως άντρες. Απευθύνεται σε προπονητές και προπονητές–φυσικής κατάστασης που θέλουν να έχουν μια άποψη σε θέματα Φυσιολογίας και Εργοφυσιολογίας και να σχεδιάσουν το προπονητικό πρόγραμμα βασιζόμενοι σε επιστημονικά δεδομένα.


 

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Αθλητική ηθική

Καραδήμας, Τάσος
Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.(2012)
960-208-840-0
80
12.78 €
10.10 €
Μη Διαθέσιμο Προιον

Το Ποδόσφαιρο

Σωτηρόπουλος, Αριστομένης
Τελέθριον(2003)
960-8410-71-1
720
50.97 €
38.23 €

Πάντα εκεί... μαγικό

Πολιουδάκης, Νίκος Δ.
Bookstars - Γιωγγαράς(2014)
960-571-029-3
66
10.00 €
7.50 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο