Αρχική» Ταξιδεύοντας μέσα στη νύχτα

Ταξιδεύοντας μέσα στη νύχτα

Από το δειλινό μέχρι την αυγή

Ταξιδεύοντας μέσα στη νύχτα
Συγγραφέας : Dewdney Christopher
Μεταφραστής : Φύτρου Άρλα
Εκδότης : Μακρή
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-6641-08-2
Σελίδες : 423
Σχήμα : 21χ14
 
Κατηγορίες : Κοσμολογία
 

21.30 €
14.91 €
O Cristopher Dewdney, ο βραβευμένος συγγραφέας που αγαπά τις σκοτεινές ώρες, θεωρεί ότι η νύχτα αποτελεί τον βαθιά προσωπικό χρόνο που διαμορφώνει τους ρυθμούς του σώματός μας, την παλίρροια των διαθέσεών μας, τον παλμό του μυαλού μας. Η νύχτα είναι ο μυστικός χώρος όπου φυλάμε τα όνειρά μας, τους φόβους και τις ελπίδες μας. Περνάμε τη μισή μας ζωή στην αγκαλιά της κι όμως, ο σκιερός της κόσμος μάς είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστος.
Μέσα σ' αυτό το βιβλίο, ο συγγραφέας μάς οδηγεί, ώρα με την ώρα, σ' ένα ταξίδι μέσα στο σκοτάδι. Με έμπνευση και διορατικότητα, ο Dewdney εξερευνά τα σύνορα της νύχτας καθώς πέφτει πάνω στις πρωτεύουσες του κόσμου και διαποτίζει το φυσικό περιβάλλον των πλασμάτων της. Αποκαλύπτει το οικείο της σχήμα στις συνήθειες των ανθρώπων, από τα παραμύθια που διαβάζουμε στα παιδιά τη νύχτα και τις θρησκευτικές γιορτές, μέχρι την επίδρασή της στην ανάπαυση και στην αναζωογόνηση του σώματός μας. Είτε εξετάζοντας την κοσμολογία της νύχτας και τους αρχαίους της μύθους είτε αποκαλύπτοντας τους "κατοίκους" της - αυτούς που πάσχουν από αϋπνία, τις "πεταλούδες της νύχττας", τους επισκέπτες των "κλινικών ύπνου" -ο Cristopher Dewdney φέρνει στο θέμα του τη σκέψη του φιλόσοφου, τη δίψα του ερευνητή και τη ματιά του ποιητή.
Γραμμένο με κομψότητα, γεμάτο ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τη νύχτα, το βιβλίο αυτό ζωγραφίζει ένα σαγηνευτικό πορτραίτο των ωρών του σκοταδιού.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο