Αρχική» Τα μαθηματικά της τηλεοπτικής σειράς NUMB3RS

Τα μαθηματικά της τηλεοπτικής σειράς NUMB3RS

Αστυνομικές ιστορίες και αρι8μοί

Τα μαθηματικά της τηλεοπτικής σειράς NUMB3RS
Συγγραφέας : Devlin Keith, Lorden Gary
Μεταφραστής : Αποστολόπουλος Νίκος μεταφραστής
Επιμελητής : Γραμμένος Θεοφάνης Γ.
Εκδότης : Τραυλός
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-6640-68-Χ
Σελίδες : 366
Σχήμα : 21χ14
 
Κατηγορίες : Μαθηματικά, Εγκληματολογία, Τηλεοπτικά προγράμματα
 

17.16 €
11.84 €
Κι όμως! Τα μαθηματικά έχουν τηλεθέαση. Παρακολουθώντας την αστυνομική τηλεοπτική σειρά "NUMB3RS" -και μάλιστα στην πιο καυτή χρονική ζώνη- χιλιάδες τηλεθεατές είδαν τα μαθηματικά από εντελώς διαφορετική σκοπιά.

Σε κάθε επεισόδιο, η σειρά παρουσιάζει δραματοποιημένες, πραγματικές υποθέσεις, στις οποίες αληθινές μαθηματικές ιδέες παίζουν κρίσιμο ρόλο. Ένας από τους δύο ήρωες, ο καθηγητής Τσάρλι Επς, είναι μαθηματικός. Mεγάλο μέρος της δράσης κινείται γύρω από τα μαθηματικά, καθώς ο Τσάρλι χρησιμοποιεί την επιστήμη και την τετράγωνη λογική του για να βοηθήσει τον μεγαλύτερο αδελφό του, Ντον, πράκτορα του FBI, στην ταυτοποίηση και στον εντοπισμό εγκληματιών.

Οι συγγραφείς του βιβλίου -καθηγητές μαθηματικών και επιστημονικοί σύμβουλοι της σειράς NUMB3RS- αναλύουν τις μαθηματικές ιδέες που χρησιμοποιούνται.

Από την ιατροδικαστική μέχρι την αντιτρομοκρατία, από την Υπόθεση Ρίμαν μέχρι την ανασύνθεση εικόνας και την εξόρυξη δεδομένων, από τους κώδικες στις πιστωτικές κάρτες μέχρι τη θεωρία παιγνίων και τις απάτες στο καζίνο, οι αριθμοί κυριαρχούν.

Τα μαθηματικά είναι κάτι παραπάνω από εξισώσεις και τύπους. Eίναι η λογική, είναι η ικανότητα να σκεφτόμαστε, είναι η αξιοποίηση του μυαλού μας. Τα χρησιμοποιούμε για να αποκαλύψουμε πρότυπα, για να προβλέψουμε τη συμπεριφορά, για να αναλύσουμε το έγκλημα. Χρησιμοποιώντας τους αριθμούς, μπορούμε να λύσουμε τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου μας.

Κι αν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε σε τι χρησιμεύουν τα μαθηματικά στη ζωή μας, η απάντηση είναι αποστομωτική: τα μαθηματικά ΕΙΝΑΙ η ζωή μας. Everything is NUMB3RS.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Εφαρμοσμένα μαθηματικά και Mathematica

Παπαδάκης, Κωνσταντίνος Ε.
Τζιόλα(2012)
960-418-387-7
982
148.03 €
118.42 €

Ασκήσεις συνδυαστικής Ι

Χαραλαμπίδης, Χαράλαμπος Α., καθηγητής στατιστικής
Συμμετρία(1993)
960-11-0011-3
320
18.11 €
13.58 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο