Αρχική» Το περιστέρι που επιστρέφει το περιστέρι που εξαφανίζεται

Το περιστέρι που επιστρέφει, το περιστέρι που εξαφανίζεται

Παράδοξο και δημιουργικότητα στην ψυχανάλυση

Το περιστέρι που επιστρέφει, το περιστέρι που εξαφανίζεται
Συγγραφέας : Parsons Michael
Μεταφραστής : Φωτιάδου Έλενα
Επιμελητής : Αμπατζόγλου Γρηγόρης
Εκδότης : University Studio Press
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-12-1677-4
Σελίδες : 310
Σχήμα : 24χ16
 
Κατηγορίες : Ψυχανάλυση
 

24.00 €
20.16 €
Τι σημαίνει να είναι κανείς ψυχαναλυτής;

Η φύση της ψυχανάλυσης μοιάζει αντιφατική -βαθιά προσωπική, υποκειμενική και διαισθητική, κι όμως απαιτεί συστηματική θεωρία και αρχές τεχνικής. Η αντικειμενική ποιότητα της ψυχαναλυτικής γνώσης εξαρτάται με παράδοξο τρόπο από την προσωπική δέσμευση αυτού που γνωρίζει με αυτό που γνωρίζεται.

Στο "Περιστέρι που επιστρέφει, το περιστέρι που εξαφανίζεται", ο Michael Parsons εξερευνά την ένταση αυτού του παράδοξου. Οι αναλυτές, καθώς απαντούν σε αυτό και αγωνίζονται να το αντέξουν δημιουργικά, ανακαλύπτουν τις προσωπικές τους ταυτότητες. Η δουλειά εξαιρετικών κλινικών, όπως η Marion Milner και ο John Klauber, εξετάζεται λεπτομερώς. Ο αναγνώστης συναντά επίσης τις ανατολικές πολεμικές τέχνες, την ελληνική τραγωδία, τη ζωγραφική τοπίων του John Constable, μια θεωρία του Winnicott για τη δημιουργικότητα και μια συζήτηση για τη σημασία του παιχνιδιού στην ψυχανάλυση. Από τέτοια ποικίλα θεματικά πεδία αναδύεται μια βαθιά κατανόηση της φύσης της κλινικής εμπειρίας.

Εμπλουτισμένο εξ ολοκλήρου με κλινικά παραδείγματα, "Το περιστέρι που επιστρέφει, το περιστέρι που εξαφανίζεται" θα αποδειχθεί πολύτιμο τόσο γι' αυτούς που εργάζονται στο πεδίο της ψυχανάλυσης, όσο και γι' αυτούς που ενδιαφέρονται για τη σύγχρονη ψυχαναλυτική σκέψη -καλλιτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων.
Ο Michael Parsons είναι εκπαιδευτής αναλυτής της Βρετανικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας. Εργάζεται ιδιωτικά στο Λονδίνο.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Ψυχαναλυτική θεώρηση του πόνου

Κανελλοπούλου, Βασιλική
Επέκεινα(2012)
618-80186-0-9
80
6.92 €
6.16 €
Μη Διαθέσιμο Προιον

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο