Αρχική» Το χάος στον 21ο αιώνα

Το χάος στον 21ο αιώνα

Το χάος στον 21ο αιώνα
Συγγραφέας : Δημοτάκης Παύλος Ν.
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-90747-2-3
Σελίδες : 219
Σχήμα : 21χ14
 
Κατηγορίες : Κοσμολογία , Περιβάλλον - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις
 

15.60 €
13.88 €
Η παγκόσμια βιβλιογραφία έχει από καιρό αρχίσει να ασχολείται με ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πλανήτη. Και αυτό είναι η άνοδος της θερμοκρασίας της Γης, που οδηγεί σε καταστρεπτικά αποτελέσματα. Γι' αυτά όμως υπαίτιοι είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι. Η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση προεκλήθη από τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, η οποία απαίτησε την συμμετοχή των συνανθρώπων μας σε καλύτερους όρους ζωής.

Ο πληθυσμός, ο οποίος έφθασε τα 6,5 δισεκατομμύρια κατοίκων, δημιούργησε ενεργειακές ανάγκες, οι οποίες εξακολουθούν να καλύπτονται κυρίως από την καύση πετρελαίων. Η παγκόσμια οικονομία, στηριζόμενη κυρίως σ' αυτά τα ορυκτά καύσιμα, συν την αχαλίνωτη έξαρση της απληστίας στον οικονομικό τομέα, έχει οδηγήσει τους ρυθμούς του πλανήτη σε πρωτόγνωρες καταστροφικές προοπτικές. Το Χάος έχει αρχίσει να κυριαρχεί με ρυθμούς πολλαπλασιαστικούς.

Η εξιστόρηση της πορείας του ουρανίου αυτού σώματος, κατά την οποία ανελίχθη το φαινόμενο της ζωής και η κυριώτερη εκδήλωσή της, ο άνθρωπος, οδηγεί στην φιλοσοφική ενατένιση και την συνειδητοποίηση της ευθύνης όλων μας για τη μοίρα των επερχόμενων γενεών. Το Χάος, ως νομοτελειακά κινούσα δύναμη, θα μετεξελιχθεί αργότερα σε τάξη και μάλιστα ανώτερη της προηγουμένης, αλλά θα έχει περάσει προηγουμένως από το καθαρτήριο πυρ.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Chaos and the Greeks

12.78 €
8.95 €

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Αύριο τι;

Σούλτης, Δημήτρης Χ.
Δίαυλος(2007)
960-531-217-4
175
12.48 €
4.69 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο