Αρχική» Φόρος προστιθέμενης αξίας

Φόρος προστιθέμενης αξίας

Πρακτική εφαρμογή

Φόρος προστιθέμενης αξίας
Συγγραφέας : Σγουρινάκης Νίκος, Μιχελινάκης Βαγγέλης
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-272-872-8
Σελίδες : 36
 
Κατηγορίες : Φορολογικό δίκαιο, Λογιστική - Δίκαιο και νομοθεσία
 

39.00 €
33.15 €
Η νέα έκδοση της οικονομικής βιβλιοθήκης "Φόρος προστιθέμενης αξίας: Πρακτική εφαρμογή" αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο θεωρητικής ανάλυσης και πρακτικής εφαρμογής του έμμεσου αυτού φόρου που επιβαρύνει τον τελικό καταναλωτή αγαθών και χρήστη υπηρεσιών.

Οι συγγραφείς Ν. Σγουρινάκης και Β. Μιχελινάκης, με εμπειρία πολλών ετών σε λογιστήρια επιχειρήσεων και ως εισηγητές εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ερμηνεύουν και σχολιάζουν τις πολύπλοκες διατάξεις του ΦΠΑ, όπως ισχύουν μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις.

Ενδεικτικά ερμηνεύονται και συστηματικά παρουσιάζονται τα εξής θέματα: πράξεις παράδοσης αγαθών και παροχής υπηρεσιών (υποκείμενες και απαλλασσόμενες), φορολογητέα αξία, χρόνος γένεσης της φορολογικής υποχρέωσης, επιμερισμός του δικαιώματος έκπτωσης (Pro-Rata), διακανονισμός ΦΠΑ επενδυτικών αγαθών, λογιστική του ΦΠΑ, απαλλαγές από τον φόρο, ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και παραδόσεις, τριγωνικές συναλλαγές, υπηρεσίες που φορολογούνται στη χώρα του λήπτη, κανόνες του τόπου φορολογίας των υπηρεσιών στις συναλλαγές με το εξωτερικό, ένταξη στο καθεστώς ΦΠΑ νέων υπηρεσιών, ΦΠΑ ακινήτων, αυτοπαράδοση αγαθών και ιδιοχρησιμοποίηση υπηρεσιών, επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου, συντελεστές ΦΠΑ κ.ά. Επίσης, παρατίθενται ορθά συμπληρωμένα τα έντυπα του ΦΠΑ (ανακεφαλαιωτικοί πίνακες, περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις).

Προκειμένου να ανατρέχει κανείς απευθείας στη σχετική διάταξη του νόμου, στη δεύτερη ενότητα του βιβλίου "Φόρος προστιθέμενης αξίας: Πρακτική εφαρμογή" υπάρχει κωδικοποιημένος ο Ν 2859/2000 μέχρι και τον Ν 4002/2011. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου του Νόμου παρουσιάζονται τα σχετικά σχόλια, καθώς και εφαρμογές - παραδείγματα για την πληρέστερη κατανόηση των οικείων διατάξεων.

Κατόπιν, παρατίθεται πίνακας με τις σημαντικότερες Εγκυκλίους της Διοίκησης, από το 2008 έως σήμερα, ενώ επελέγησαν και ορισμένες πολύ σημαντικές να παρουσιασθούν αυτούσιες για την άμεση τεκμηρίωση του παρόντος εγχειριδίου.

Επιπλέον, στο βιβλίο "Φόρος προστιθέμενης αξίας: Πρακτική εφαρμογή" υπάρχει παράρτημα με τις σημαντικότερες αποφάσεις δικαστηρίων της τελευταίας πενταετίας, που αφορούν τον ΦΠΑ, ταξινομημένες ανά θεματική ενότητα. Τέλος, την έκδοση συμπληρώνει αναλυτικό αλφαβητικό ευρετήριο που βοηθά τον αναγνώστη στην αναζήτηση του θέματος που τον ενδιαφέρει.

To εγχειρίδιο απευθύνεται σε λογιστές - φοροτεχνικούς, στελέχη οικονομικών διευθύνσεων & λογιστηρίων επιχειρήσεων, φοιτητές λογιστικής και νομικούς.

Περισσότερα Βιβλία απο Συγγραφείς

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Φορολογία Προστιθέμενης Αξίας 2006

Κράτσης, Αγαπητός Σ.
Κράτση(2006)
960-7773-30-6
496
30.57 €
27.21 €

Φορολογία εισοδήματος 2001

Κράτσης, Αγαπητός Σ.
Κράτση(2001)
960-7773-12-8
496
24.89 €
22.15 €

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο