Παιδαγωγικές επανατοποθετήσεις


Συγγραφέας : Ανδρέας Σοφόκλης
Εκδότης : Ίαμβος
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-618-5119-97-3
Σελίδες : 176
Κατηγορίες : Δοκίμια

12.00 € 10.80 €
Στις αρχές του 21ου αιώνα, χιλιάδες άνθρωποι, εξαιτίας των ακραίων φυσικών φαινομένων και των συνεχών πολεμικών συρράξεων σε πολλά μέρη του πλανήτη, χάνουν τις ζωές τους, προσφυγοποιούνται, αγνοούνται. Το φυσικό περιβάλλον και τα δημιουργήματα του ανθρώπου σε καιρό ειρήνης καταστρέφονται. Τα κράτη και οι Οργανισμοί που έχουν επιφορτιστεί με την προστασία των λαών, τη διατήρηση της ειρήνης και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, αδυνατούν να δράσουν αποτελεσματικά προς όφελος της ανθρωπότητας.
Ωστόσο, η απάντηση στον ατομικισμό και στο συμφεροντολογικό πνεύμα που κυριαρχούν στην εποχή μας υπάρχει. Η μόνη δύναμη που μπορεί ν’ αντισταθεί στην ηθική φθορά που μαστίζει τον σύγχρονο κόσμο είναι η παιδεία, καθώς μόνο αυτή μπορεί να βαθύνει την κοίτη της ανθρώπινης σκέψης και να καλλιεργήσει την ελευθερία στην ψυχή του ανθρώπου. Ο ελεύθερος άνθρωπος, λυτρωμένος από την αμάθεια, την προκατάληψη και το φόβο, είναι σε θέση να διατηρήσει την ακεραιότητα και την αυτονομία του, χωρίς να υποτάσσεται στα κηρύγματα του προπαγανδιστικού λόγου.

Κοινωνικές προσεγγίσεις, μέσα από άρθρα και ομιλίες του συγγραφέα, πάνω στα μεγάλα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Μια διεισδυτική ματιά στα κοινωνικά δρώμενα του σύγχρονου κόσμου.e-mail Facebook Twitter