Μεθοδολογία έρευνας και στατιστική

Με τη χρήση R
Συγγραφέας : Σταλίκας, Αναστάσιος Κυριάζος, Θεόδωρος
Εκδότης : Τόπος
Έτος έκδοσης : 2019
ISBN : 978-960-499-299-7
Σελίδες : 728
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Έρευνα - Μεθοδολογία Ψυχολογία - Μεθοδολογία Κοινωνικές επιστήμες - Μεθοδολογία Στατιστική - Σπουδή και διδασκαλία

60.00 € 41.40 €
- Πώς κατάφερνε ο Έξυπνος Χανς, το άλογο, να κάνει μαθηματικές πράξεις; Ή μήπως τελικά δεν τις έκανε; - Τι μας διδάσκει για τη μεθοδολογία έρευνας η τυφλή γευστική δοκιμή αναψυκτικών από ποτήρια με γράμματα Q και M; - Πώς οι λογαριασμοί στο Facebook μετατρέπονται σε πρωτογενή πηγή έρευνας; - Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence); - Σε τι διαφέρει η Βαθιά Μάθηση (Deep Learning) από τη Μηχανική Μάθηση (Machine Learning); - Τι είναι η διαμεσολαβητική και τι η ρυθμιστική μεταβλητή; - Τι μέγεθος επίδρασης έχουν τα ευρήματά μου; Πώς χρησιμοποιώ την R; - Πώς κάνω Ανάλυση Παλινδρόμησης στην R; Πώς κάνω Παραγοντική Ανάλυση στην R; Το παρόν βιβλίο είναι ένα περιεκτικό εγχειρίδιο τριών γνωστικών πεδίων: - της μεθοδολογίας έρευνας, o της στατιστικής επεξεργασίας με τη βοήθεια της γλώσσας R, - ης εκμάθησης της γλώσσας προγραμματισμού R. Οι συγγραφείς συμπεριέλαβαν πληθώρα ερευνητικών εργαλείων, ικανών να δώσουν απάντηση σε πλήθος ερωτημάτων της σύγχρονης έρευνας στην ψυχολογία και τις κοινωνικές επιστήμες γενικότερα. Χρήσιμο και λειτουργικό εργαλείο για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους, ερευνητές και επαγγελματίες, που χρειάζεται να ανατρέξουν σε μία άμεση πηγή πληροφοριών, προκειμένου να εκτελέσουν με ακρίβεια ποικίλες στατιστικές αναλύσεις και εργασίες διαχείρισης δεδομένων. Το βιβλίο είναι φιλικό προς τον αναγνώστη χωρίς να θυσιάζει την επιστημονικότητά του.

Ο Αναστάσιος Σταλίκας πραγματοποίησε τις διδακτορικές του σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα. Δίδαξε ως επίκουρος και ως αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο McGill, στο Μόντρεαλ, και διεύθυνε την Ψυχοεκπαιδευτική και Συμβουλευτική Κλινική του ίδιου Πανεπιστημίου. Σήμερα διδάσκει ως καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη μεταβλητών που συνδέονται με την ψυχοθεραπευτική διαδικασία και ιδιαίτερα με τον ρόλο των συναισθημάτων. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει μια ερευνητική ομάδα, η οποία μελετά ζητήματα που αφορούν στην κατασκευή κλιμάκων, στον ανθρώπινο παράγοντα στον εργασιακό χώρο και στην εφαρμογή ερευνητικών μεθόδων σε ζητήματα κλινικής ψυχολογίας. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής πολλών έγκυρων επιστημονικών περιοδικών και συγγραφέας πολλών βιβλίων.


e-mail Facebook Twitter