Μεταφυσική


Συγγραφέας : Ντούσας, Δημήτρης
Εκδότης : Χατζηλάκος Κωνσταντίνος Π.
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-6742-84-2
Σελίδες : 766
Κατηγορίες : Μεταφυσική Φιλοσοφία - Θεωρία

19.90 € 14.73 €
Στο έργο του αυτό, ο συγγραφέας, αναμετριέται με ζητήματα όπως:
Τι είναι η Μεταφυσική, ποιο είναι το αντικείμενό της και ποιες είναι οι μέθοδοι έρευνάς της.
Ποια είναι τα μεγάλα, διαχρονικά, παλιά και νέα, οντολογικά, κοσμολογικά, γνωσιολογικά, ανθρωπολογικά, θεολογικά και τελεολογικά μεταφυσικά ερωτήματα.
Με τις μεταφυσικές απαντήσεις που επιχείρησαν να δώσουν τα δυο μεγάλα φιλοσοφικά ρεύματα, ο ιδεαλισμός και ο υλισμός, καθώς και οι πιο επιφανείς εκπρόσωποί τους όπως ο Αλκμάνας, ο Αναξίμανδρος, ο Ηράκλειτος, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Επίκουρος, ο Καρτέσιος, ο Λοκ, ο Κοντ, ο Καντ, ο Χέγκελ, ο Ένγκελς, ο Μαρξ, ο Ντίτσγκεν, ο Λένιν, ο Μπέρξον, ο Χάιντεγκερ και ο Χόκινγκ…
Τις δογματικές απόψεις των συγγραφέων της «Αγίας γραφής» –την οποία και θεωρεί ως μια απ’ τις μεγάλες μήτρες της Μεταφυσικής.
Καταθέτει, τέλος, τις δικές του απόψεις, επιστημονικές και φιλοσοφικές, για τα ακρωρειακά φυσικά ή μεταφυσικά ερωτήματα και προβλήματα, που αναδύονται σε κάθε σημαντική πρόοδο των επιστημών.

 


Ο Δημήτρης Ντούσας εργάζεται ως δάσκαλος. Γεννήθηκε το 1962 στο Φανάρι της Καρδίτσας. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 ασχολείται με έρευνες σε όλους τους τσιγγάνικους καταυλισμούς και οικισμούς της χώρας. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων για την ιστορία, την κοινωνική οργάνωση, την κουλτούρα, την εκπαίδευση, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις διακρίσεις που υφίστανται οι Rom καθώς και το βιβλίο "Rom και Φυλετικές Διακρίσεις" (εκδ. Gutenberg).


e-mail Facebook Twitter