Πρακτικός ιδεαλισμός


Συγγραφέας : Coudenhove - Kalirgi, Richard, 1894-1972
Εκδότης : Βιβλιοπωλείο του Λαβύρινθου
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5422-36-3
Σελίδες : 232
Κατηγορίες : Γερμανικό δοκίμιο

15.00 € 13.50 €
Με τον τίτλο Πρακτικός Ιδεαλισμός εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Βιέννη το 1925, από τις εκδόσεις της «Πανευρώπης», ένας τόμος που περιείχε τρία δοκίμια του Ρίχαρντ N. Κουντενχόβε-Καλέργκι. Καθώς έχει δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, για ένα υποτιθέμενο «Σχέδιο Καλλέργη», αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το σημαντικό αυτό έργο στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, για πρώτη φορά σε πλήρη μετάφραση, χωρίς περικοπές και παρεμβάσεις.
Είναι ευρέως αποδεκτό ότι ο Ρίχαρντ Ν. Κουντενχόβε-Καλέργκι μπορεί να θεωρηθεί ως ένας από τους πρωτεργάτες και εμπνευστές των ευρωπαϊκών κοινοτήτων και της ιδέας της ευρωπαϊκής ένωσης. Σχεδόν έναν αιώνα μετά από την συγγραφή του –και από όποια οπτική γωνία και να το διαβάσει κανείς–, το κείμενο παραμένει εξαιρετικά ενδιαφέρον, ευχάριστο και γλαφυρό, οι δε απόψεις και προβλέψεις του συγγραφέα είναι πλέον διαθέσιμες στην κρίση του αναγνωστικού κοινού.


Ο Ρίχαρντ Νικόλαος Κουντενχόβε - Καλέργη είναι ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της παγκοσμιοποίησης του 20ού αιώνα, ο ιδεολόγος και εμπνευστής της Ηνωμένης Ομοσπονδιακής Ευρώπης.


e-mail Facebook Twitter