Σύγχρονοι Έλληνες ζωγράφοι


Συγγραφέας : Παπαποστόλου, Ήρα
Εκδότης : ΠεριΤεχνών
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-8411-59-3
Σελίδες : 128
Κατηγορίες : Ζωγράφοι, Έλληνες Αρθρογραφία Συνεντεύξεις

20.00 € 18.00 €
Σύμφωνα με την κριτικό τέχνης και συγγραφέα Ήρα Παπαποστόλου, σύγχρονη τέχνη είναι ό,τι συμβαίνει σήμερα και σήμερα οι γκαλερί δείχνουν κυρίως ζωγραφική. Τα άρθρα της στο art22.gr (2013 -2021) γεννήθηκαν με αφορμή αυτό που συμβαίνει σήμερα.
Γράφει για καλλιτέχνες που ζουν και δουλεύουν αυτήν ακριβώς τη στιγμή. Κάποια από τα κείμενα της, μάλιστα, ήταν από τα πρώτα που τους παρουσίαζαν. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η δουλειά πολλών σύγχρονων ζωγράφων καθώς και συνεντεύξεις τους ενώ, ταυτόχρονα, θίγονται θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα του κόσμου της τέχνης στην Ελλάδα.
Γνωρίστε τους καλλιτέχνες και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για την τέχνη σήμερα.


Η Ήρα-Παρασκευή Παπαποστόλου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και σπούδασε ιστορία τέχνης και αρχαιολογία στο Παρίσι, με ειδίκευση στη σύγχρονη τέχνη και φιλοσοφία-αισθητική. Έχει εργαστεί στη γκαλερί Βουρκαριανή στην Κέα, στη galerie du Haut-Pave στο Παρίσι, έχει συνεργαστεί με το Artower Agora στην Αθήνα και με τη Galerie P στη Μύκονο. Από το 2001 έως και το 2004 συνεργάστηκε με το Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης για τη διοργάνωση των εκθέσεων Τέχνη Πολιούχος και Οράματα και Δεσμά. Από το 2005 έως το 2007 εργάστηκε μόνιμα στην Αίθουσα Τέχνης MIHALARIAS ART στην Κηφισιά και, αμέσως μετά στο Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) στο Θησείο. Τα έτη 2008 και 2009 εργάστηκε στο Art Shop Ελιά στη Σκύρο, στο βιβλιοπωλείο Leader Books στην Αγία Παρασκευή, στο IANOS Art Shop, στο Golden Hall, στο Μαρούσι, ενώ έκανε και πολλές άλλες περιστασιακές εργασίες. Έχει προλογίσει το φωτογραφικό έργο του Βαγγέλη Ευθυμίου στο βιβλίο "Τα Βουνά των Θεών" (Εκδόσεις Φυτράκη), έχει γράψει τη μελέτη "Εικόνες του αιώνα Skoulakis Σύμβολα παγκόσμιας αποδοχής (Εκδόσεις Αδάμ 2008), τη μυθοϊστορία "Σ΄αγαπώ ακόμα και ξυπόλυτη" (Εκδόσεις Οσελότος 2009) και το διήγημα "Κόσμου πληγή τράγου ωδή αγάπης δρόμος" (Εκδόσεις Οσελότος 2010). Ζει στην Αθήνα και στα Κύθηρα.


e-mail Facebook Twitter