Ντόπλερ


Συγγραφέας : Loe, Erlend
Εκδότης : Λέμβος
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-618-5413-24-8
Σελίδες : 168
Κατηγορίες : Νορβηγική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

12.72 € 11.45 €
Ο Αντρέας Ντόπλερ είναι ένας επιτυχημένος άνθρωπος της εποχής του – ή τουλάχιστον έτσι πίστευε. Ο θάνατος του πατέρα του και μια κωμικοτραγική πτώση από το ποδήλατό του, πυροδοτούν μέσα του μια επιφοίτηση και μια απόφαση-σοκ: να εγκαταλείψει την έγκυο γυναίκα του, τα δύο παιδιά του, το σπίτι του στο Όσλο, την καριέρα και την ασφαλή ρουτίνα του και να ζήσει μια μοναχική ζωή σε μια σκηνή στο δάσος, λίγο έξω από την πόλη.
Σκοτώνει μια θηλυκή άλκη για τροφή αλλά στη συνέχεια βρίσκεται να υιοθετεί απρόθυμα το μωρό της. Ή μήπως τον υιοθετεί εκείνο;
Τι είναι αυτό που κάνει τον Ντόπλερ να εξομολογείται στον Μπόνγκο, όπως τον βαφτίζει, ενδόμυχες σκέψεις που δεν έχει μοιραστεί ποτέ με κανέναν άνθρωπο; Πόσο έτοιμος είναι στ’ αλήθεια να αντισταθεί στις σειρήνες του δυτικού πολιτισμού, του καταναλωτισμού και του άπαχου γάλακτος; Και τι γίνεται όταν η οικογένεια και η φιλοπερίεργη κοινωνία που άφησε πίσω του, δεν τον αφήνουν να αγιάσει;
Ένα εξωφρενικό ταξίδι αυτογνωσίας, ποτισμένο με σκοτεινό χιούμορ και μια συγκρατημένη μεν αλλά αλλόκοτα παιχνιδιάρικη διάθεση, που χρυσώνει ένα μάλλον πικρό χάπι.


Ο Άρλεντ Λου γεννήθηκε το 1969 στη Νορβηγία και είναι σήμερα ο αγαπημένος συγγραφέας της νέας γενιάς. Ασχολήθηκε με το θέατρο και τον κινηματογράφο γυρίζοντας ταινίες μικρού μήκους και βιντεοκλίπ. Έχει εργαστεί ως κριτικός σε εφημερίδα και, εθελοντικά, σε σχολείο. Στο χώρο της λογοτεχνίας εμφανίστηκε το 1993, με το μυθιστόρημα Tatt av Kvinnen (Όσα παίρνουν οι γυναίκες), το οποίο οι κριτικοί χαρακτήρισαν "εξαιρετικά διασκεδαστικό και ευρηματικό". Το 1999 έγραψε το μυθιστόρημα L που επίσης γνώρισε επιτυχία.


e-mail Facebook Twitter