Οι ασκήσεις. Ανάλυση για την Γ΄ λυκείου κι όχι μόνον!


Συγγραφέας : Ροδόλφος Μπόρης
Εκδότης : 24 γράμματα
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-201-558-2
Σελίδες : 520
Κατηγορίες : Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)

22.00 € 19.80 €
Στην συλλογή υπάρχουν ασκήσεις που αφορούν την ανάλυση στο επίπεδο της Γ Λυκείου. Είναι ταξινομημένες κατά κεφάλαιο, περίπου με την σειρά που διδάσκονται στο Λύκειο.
Το επίπεδο μερικών ασκήσεων είναι αρκετά υψηλό ιδίως των Γ, Δ ομάδων και υπερβαίνει τα θέματα των εξετάσεων στα ΑΕΙ, αλλά έτσι εξασφαλίζεται μια σχετική πληρότητα της συλλογής , όχι τόσο ως προς τον όγκο της, αλλά ως προς το περιεχόμενο των θεμάτων που φυσικά αφορούν κατά κύριο λόγο αυτές τις εξετάσεις και που οι ομάδες Α, Β και μερικώς η Γ κρίνονται επαρκείς.
Ένας δεύτερος και ίσως πιο ουσιαστικός λόγος είναι να καταδειχθεί σε πρώτο επίπεδο η ομορφιά που κρύβεται εκεί μέσα. Όχι όμως σαν ένα στείρο αντικείμενο ανταγωνισμού, αλλά έχοντας σαν σκοπό την περαιτέρω ενασχόληση με αυτό που ονομάζεται Μαθηματικά, τον πλούτο της φαντασίας και τελικά μια αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας (κάτι που σε μερικούς μπορεί και να φαντάζει σαν λογοτεχνία και ποίηση). Σκεφθείτε ότι τα Μαθηματικά δεν είναι ασκήσεις, απλώς οι ασκήσεις είναι ένα μέσον για να προσεγγίσουμε το κάτι παραπάνω. Πιθανώς να προσφέρουν και μια αισθητική απόλαυση σ’ αυτό. (Είναι θαυμάσια μια κομψή λύση, αλλά πιο όμορφο είναι ένα βαθύ θεώρημα). Η πρωτοτυπία μπορεί να βοηθήσει για να πραγματοποιηθεί αυτός ο σκοπός. Έτσι υπάρχουν και θέματα διεθνών διαγωνισμών που διακρίνονται ακριβώς σε αυτόν τον τομέα ιδίως στις ομάδες Γ, Δ.
Στο τέλος υπάρχει μια σειρά θεμάτων και επαναληπτικών ασκήσεων που δίνουν την αναγκαία σφαιρική ματιά στην ανάλυση του Λυκείου. Επίσης υπάρχουν ασκήσεις που ενώνουν διαφορετικά κομμάτια της ύλης ώστε να μην κατακερματίζεται αυτό που ονομάζουμε μαθηματική σκέψη.e-mail Facebook Twitter