Η θυσία της άνοιξης


Συγγραφέας : De la Motte, Anders
Εκδότης : Κέδρος
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-04-5283-9
Σελίδες : 568
Κατηγορίες : Σουηδική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Αστυνομική λογοτεχνία

18.80 € 16.92 €
Τη Βαλπουργία Νύχτα του 1986, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής παγανιστικής τελετής για τον ερχομό της άνοιξης, μια δεκαεξάχρονη βρίσκεται δολοφονημένη στο δάσος κοντά στο παλάτι Μπούκελουντ στη νότια Σουηδία. Ο ετεροθαλής αδελφός της καταδικάζεται ως ένοχος και η οικογένειά τους εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη.

Την άνοιξη του 2019 η γιατρός Τέα Λιντ προσλαμβάνεται στο ιατρείο της περιοχής. Σε μια βόλτα της στο δάσος, ανακαλύπτει, μέσα στον κορμό ενός δέντρου, μία φωτογραφία από την τραγική τελετή του 1986 και αρχίζει να κάνει ερωτήσεις στις οποίες κανένας δεν είναι πρόθυμος να απαντήσει. Όμως η υπόθεση έχει κοινά στοιχεία με το δικό της οδυνηρό παρελθόν και η Τέα επιμένει στην αναζήτηση της αλήθειας με κάθε κόστος.

Παγανιστικές δοξασίες, βαθιά θαμμένα μυστικά και η υποβλητική φύση της σουηδικής επαρχίας συνθέτουν ένα ανατριχιαστικό μυθιστόρημα που καθηλώνει.


Ο Σουηδός Άντερς Ντε Λα Μοτ (1971), πρώην αξιωματικός της αστυνομίας της Στοκχόλμης, πρώην διευθυντής ασφαλείας μιας μεγάλης εταιρείας πληροφορικής, συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες ως σύμβουλος ασφαλείας, είναι γνωστός για την τριλογία "Game" (Παιχνίδι), η οποία αποτελείται από τα βιβλία: "Game" ("Παιχνίδι" 2014, εκδ. Κλειδάριθμος), "Buzz" ("Βόμβος" 2014, εκδ. Κλειδάριθμος) και "Bubble" ("Φυσαλίδα" 2015, εκδ. Κλειδάριθμος).


e-mail Facebook Twitter