Η φωνή της Σιγής


Συγγραφέας : Blavatsky, Helena Petrovna
Εκδότης : Dharma
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-618-5608-05-7
Σελίδες : 136
Κατηγορίες : Βουδισμός Ινδουισμός

14.84 € 13.36 €
Μετά την ολοκλήρωση των σημαντικότερων έργων της, Ίσιδα Αποκαλυμμένη και Μυστική Δοξασία, η Ε.Π. Μπλαβάτσκυ έστρεψε την προσοχή της στις ιδιαίτερες ανάγκες εκείνων που επιθυμούσαν σοβαρά να υπηρετήσουν την βελτίωση της ανθρωπότητας. Το αποτέλεσμα ήταν δύο έξοχα έργα ασύγκριτης ομορφιάς και ωφελιμότητας: Η Φωνή της Σιγής και ο Πρακτικός Αποκρυφισμός.
Αντλώντας από τους αρχαίους κανόνες, η συγγραφέας προσπαθεί να διευκρινίσει την ουσιώδη διαφορά ανάμεσα στις ατραπούς της πνευματικής επίτευξης. Οι αναζητητές διακρίνονται σε δύο τάξεις: σε εκείνους που αναζητούν την αλήθεια για την δική τους φώτιση και μόνον, και σε εκείνους που ακολουθούν την ατραπό έχοντας ως μοναδικό στόχο την αυτογνωσία αλλά για το καλό και την ευημερία όλης της ανθρωπότητας.
Οι απλές αλλά και βαθυστόχαστες συμβουλές και υποδείξεις των δύο αυτών κειμένων έχουν μεγάλη αξία, πολύ περισσότερο σήμερα όπου η ανθρωπότητα μοιάζει να έχει βυθιστεί στο σκοτάδι του υλικού κέρδους και των υλικών ανέσεων.


Γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1831, στο Αικατερίνοσλαβ της Ρωσίας. Πατέρας της ήταν ο συνταγματάρχης Πίτερ φον Χαν και μητέρα της η Έλενα ντε Φαντέγιεφ. Υπήρξε χαρισματικό παιδί, γεγονός που την έκανε από νωρίς να διακρίνεται. Η φανερή ψυχική της δύναμη και η ατίθαση φύση της συνδύαζαν δυνατότητες, που δύσκολα απαντώνται σε ένα και μοναδικό άτομο. Είδε και βίωσε πολλά παράξενα πράγματα, καθώς από πολύ μικρή ταξίδεψε στον κόσμο και εργάστηκε επίπονα για την παρουσίαση της "Θείας Σοφίας". Μετά από πολλές περιπέτειες και με κακή υγεία πέθανε ειρηνικά στο Λονδίνο στις 8 Μαΐου του 1891. Άφησε κληρονομιά ένα ογκώδες συγγραφικό έργο, ενδεικτικό ενός λαμπρού πνεύματος με οξύθυμο χαρακτήρα, αλλά με βαθιά αίσθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Εργογραφία: -"Η μυστική δοξασία" -"Η φωνή της σιγής" -"Οι σπηλιές και οι ζούγκλες του Ινδουστάν" -"Άπαντα" -"Ίσις αποκαλυμμένη" κ.ά.


e-mail Facebook Twitter