Ανάλυση δεδομένων με το ΙΒΜ SPSS Statistics 28


Συγγραφέας : Γναρδέλλης Χαράλαμπος
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 9789600239140
Σελίδες : 904
Κατηγορίες : Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα Στατιστική

Τιμή ebooks.gr: 55.97 €
Τιμή εκδότη: 84.80 €




Η νέα μορφή της Ανάλυσης δεδομένων με το SPSS έχει προσαρμοστεί στην έκδοση 28 του ΙΒΜ SPSS Statistics και καλύπτει διεξοδικά τις κύριες διαχειριστικές και αναλυτικές διαδικασίες του λογισμικού. Data Analytics ή Analytics είναι πλέον ο διεθνής όρος που χρησιμοποιείται για τις τεχνικές ανάλυσης δεδομένων. Το SPSS είναι από τα βασικά λογισμικά του νέου πεδίου, έχοντας ευρύτατη διείσδυση τόσο στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όσο και στην εταιρική χρήση.
Στην καινούρια έκδοση η παρουσίαση του SPSS γίνεται με έμφαση στις πολυμεταβλητές αναλύσεις. Η διάταξη της ύλης επιτρέπει τη χρήση του ως εισαγωγικού βιβλίου στο λογισμικό αλλά και ως λεπτομερούς οδηγού ανάλυσης δεδομένων για χρήστες με εξειδικευμένες ανάγκες. Τα πρώτα κεφάλαια αναφέρονται σε διαδικασίες διαχείρισης δεδομένων, ενώ στα επόμενα παρουσιάζονται οι κύριες τεχνικές της απλής και πολυμεταβλητής στατιστικής ανάλυσης. Από τα νέα θέματα που αναπτύσσονται αναφέρουμε ενδεικτικά τον υπολογισμό του μεγέθους της επίδρασης στους ελέγχους μέσων τιμών και στην ανάλυση διακύμανσης, τη χρήση εκτιμητών Bootstrap παράλληλα με τις παραμετρικές εκτιμήσεις, την παλινδρόμηση ποσοστημορίων, την πολυωνυμική λογαριθμική παλινδρόμηση και το διατακτικό λογαριθμικό υπόδειγμα. Τα παραδείγματα προέρχονται από τους χώρους της επιδημιολογίας, της κοινωνιολογίας, της ψυχολογίας, της οικονομίας, της διατροφής και της βιολογίας. Στην παρουσίαση των θεμάτων έχουν γίνει όλες οι προσαρμογές που αφορούν την έκδοση 28 του λογισμικού.



Από το κρατίδιο του 19ου αιώνα στην ισχυρή Ελληνική Δημοκρατία του 21ου Η "Πολεμική Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας" είναι πάνω απ' όλα ανάγνωσμα πατριδογνωσίας, που παρουσιάζει με σαφήνεια την περιπετειώδη διαδρομή μας μέχρι την εθνική ολοκλήρωση. Αποφεύγοντας συνηθισμένες υπερβολές, οι ιστορικοί που υπογράφουν το τρίτομο αυτό έργο, καταγράφουν όχι μόνο τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση, αλλά και τα λάθη που σημάδεψαν τους αγώνες των Ελλήνων τον 20ο αιώνα. Η χαρά της Απελευθέρωσης από τη γερμανική κατοχή δεν κρατάει πολύ για τη χώρα μας. Την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος ανοικοδομεί τα ερείπια από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Έλληνες επιδίδονται σ' έναν αδυσώπητο εμφύλιο αλληλοσπαραγμό. Βγαίνοντας από τον Εμφύλιο, η Ελλάδα βρίσκεται στον Ψυχρό Πόλεμο ταγμένη με την πλευρά της Δύσης. Συμμετέχει στην εκστρατεία της Κορέας, ενώ σε μείζον εθνικό ζήτημα αναδεικνύεται το Κυπριακό το οποίο, από τη δεκαετία του '50 μέχρι σήμερα, καθορίζει σχέσεις καχυποψίας με τους μεγάλους συμμάχους της. Παράλληλα, όμως, η χώρα μας αναρρώνει από τα τραύματα της Κατοχής και του Εμφυλίου, προσπαθεί να αποκαταστήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και γίνεται πλήρες και ισότιμο μέλος των ισχυρότερων διεθνών οργανισμών. Ο τρίτος τόμος περιέχει τα κεφάλαια: - ΙΑ': Στάθης Καλύβας, Νίκος Μαραντζίδης, "Ο Εμφύλιος Πόλεμος" (με βιβλιογραφία) - ΙΒ': Ευάνθης Χατζηβασιλείου, "Επιβιώνοντας στον μεταπολεμικό κόσμο" (με βιβλιογραφία) - ΙΓ': Ιωάννης Στεφανίδης, "Το Κυπριακό Ζήτημα, 1950-1974" (με βιβλιογραφία) - Ανθολογία κειμένων για το Κυπριακό Ζήτημα - Χρονολόγιο: Ελλάδα - Χρονολόγιο: Κόσμος

 


-->



e-mail Facebook Twitter