Αρχική» 100 παιχνίδια στο μάθημα της φυσικής αγωγής

100 παιχνίδια στο μάθημα της φυσικής αγωγής

100 παιχνίδια στο μάθημα της φυσικής αγωγής
Συγγραφέας : Ραντούλοφ Βασίλης
Μεταφραστής : Αλεξίου Θωμάς
Εκδότης : Salto
Έτος έκδοσης : 1989
ISBN :
Σελίδες : 224
Σχήμα : 20χ14
 
Κατηγορίες : Φυσική αγωγή και εκπαίδευση, Παιχνίδια
 

15.00 €
13.35 €
Το παιχνίδι ως περιεχόμενο διδασκαλίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του μαθήματος της φυσικής αγωγής. Είναι κατάλληλο μέσο διδασκαλίας για όλες τις σχολικές βαθμίδες, γιατί με τη χρήση του πετυχαίνονται πολύπλευρες κινητικές εμπειρίες και σημαντικές μορφολογικές και λειτουργικές προσαρμογές. Ενώ, όμως, οι ειδικοί συναινούν για τη χρήση των παιχνιδιών, οι απόψεις τους διαφέρουν ως προς τους στόχους και τη θέση που πρέπει να έχουν μέσα στο μάθημα.

Στο βιβλίο "100 παιχνίδια στο μάθημα της φυσικής αγωγής", η προσπάθεια του συγγραφέα συνίσταται στο να σταματήσει η τυποποιημένη χρήση των παιχνιδιών, η οποία αρκετές φορές γίνεται αυτοσκοπός. Προς αυτή την κατεύθυνση αναλύει βασικά στοιχεία της διδακτικής και της μεθοδολογίας της φυσικής αγωγής, σε σχέση με το παιχνίδι, τεκμηριώνοντας την άποψη ότι, με τη λογική χρησιμοποίησή του, το μάθημα μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρον και περισσότερο δυναμικό. Τα λειτουργικά σκίτσα που συνοδεύουν κάθε παιχνίδι, σε συνδυασμό με την αναλυτική περιγραφή, τους κανονισμούς διεξαγωγής, τις παραλλαγές, τις μεθοδολογικές υποδείξεις και τους στόχους που πληρούν, βοηθούν σημαν τικά τον αναγνώστη.

Το βιβλίο αυτό θα διευκολύνει, τόσο τον καθηγητή φυσικής αγωγής, όσο και το δάσκαλο στην προσπάθειά του να εμβαθύνει στη διδασκαλία και να κάνει πιο ποικιλόμορφο το μάθημα της φυσικής αγωγής, βοηθώντας παράλληλα και τους φοιτητές των Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην πρακτική τους στο σχολείο. Πολλά από τα παιχνίδια που περιγράφονται, παρουσιάζουν ενδιαφέρον και για την προπόνηση στην ενόργανη και τη ρυθμική γυμναστική, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.

Περισσότερα Βιβλία στις Κατηγορίες

Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο