1v1 ως 5v5. Τόμος Α΄

Aπό την επιλογή της ελευθερίας στην ελευθερία της επιλογής
Συγγραφέας : Ελευθεριάδης, Θοδωρής
Εκδότης : Sportbook
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5316-84-6
Σελίδες : 312
Κατηγορίες : Ποδόσφαιρο Προπόνηση (αθλητισμός)

30.00 € 27.00 €
Σίγουρα το ποδόσφαιρο πάντα θα πρεσβεύει κάτι αγνό, κοινωνικό και αυθόρμητο. Επιζητώντας από τους ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι φαντασία και δημιουργικότητα, προτείνουμε με συγκεκριμένο και ρεαλιστικό τρόπο την απαραίτητη (αλλά πολυδιαφημισμένη και ανεδαφική πολλές φορές) επιστροφή στην αλάνα.
Από την απέναντι μεριά και καθώς η τεχνολογική πρόοδος μας ξεπερνάει, θεωρούμε σημαντικό μέσα από το βιβλίο να θέσουμε όρους και όρια που θα εξασφαλίζουν την παρουσία της στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Βασικά σημεία – κλειδιά στην ανάγνωση του βιβλίου:
• Να παραμένει το ποδόσφαιρο στο επίκεντρο όσο προχωράμε αναλυτικά στην τεχνική και τακτική θέσεων. Συνδυασμός δηλαδή αναλυτικής εκπαίδευσης από τη μία και ελευθερίας έκφρασης από την άλλη μέσα από τη θεωρία και το προτεινόμενο ασκησιολόγιο.
• Ο ρόλος του προπονητή είναι κομβικός και θα επιλέγαμε ως κεντρικό σχήμα λόγου σήμερα πλέον το 3d-προπονητής 3 διαστάσεων. Daily, details, deeply. Με έμφαση στην καθημερινότητα, στη λεπτομέρεια, στην εμβάθυνση.
• Το βιβλίο αναφέρεται στο μακροχρόνιο σχεδιασμό προπόνησης ενός θεμελιώδους ζητήματος για το άθλημα: των μικρών αγωνιστικών σχέσεων και παιχνιδιών. Ζήτημα (τα μικρά αγωνιστικά παιχνίδια – σχέσεις) που αποτελεί διαχρονικά τη βάση για τη σωστή εκμάθηση του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες και το πέρασμα με τη μορφή κομματιών ενός puzzle στο ποδόσφαιρο 11×11.
Σε κάθε περίπτωση η μεθοδολογία έχει νόημα και αποτέλεσμα όταν υπάρχει μεταξύ των μελών ενός συνόλου κοινός τρόπος θέασης και εξαγωγής συμπερασμάτων. Δηλαδή κοινό εννοιολογικό τόπο όπου κινούνται & προετοιμάζονται γνωστικά και κοινό τρόπο που μεταφέρουν τη γνώση αυτή.

 


Ο Θεόδωρος Ελευθεριάδης είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και κάτοχος διπλώματος προπονητή ποδοσφαίρου UEFA PRO της ΕΠΟ. Ασχολείται με τμήματα υποδομής από το 1994 έως σήμερα. Ξεκίνησε την καριέρα του σε ακαδημίες Δήμων και ερασιτεχνικούς συλλόγους ποδοσφαίρου (1994 έως το 2000). Εργάστηκε στην ΠΑΕ Ηρακλής στις ακαδημίες καθώς και ως γυμναστής στην επαγγελματική ομάδα από το 2000 έως το 2007 και την περίοδο 2010-2011. Από το 2007 έως 2010 ήταν υπεύθυνος ακαδημιών στον ΠΑΟΚ. Σήμερα είναι ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική Ομάδα Ελπίδων. Ήταν υπεύθυνος έκδοσης ενός κόμικς ποδοσφαίρου, ενός DVD για το νευρομυϊκό συντονισμό και 2 DVD προπόνησης ποδοσφαίρου με το υφυπουργείο αθλητισμού μέσα από το project που υλοποίησε με τίτλο "παίξε μπάλα - μάθε μπάλα". Διετέλεσε επίσης διευθυντής τεχνικών λειτουργιών στη Θεσσαλονίκη για την Ολυμπιάδα του 2004 και εργάστηκε και στη μέση εκπαίδευση στα αθλητικά σχολεία.


e-mail Facebook Twitter