200 χρόνια κλεπτοκρατία και υποτέλεια. Κράτος ληστών. Νταβέληδες


Συγγραφέας : Παπαλουκάς, Χαράλαμπος
Εκδότης : Bookstation
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-618-85594-4-8
Σελίδες : 482
Κατηγορίες : Πολιτική - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

65.00 € 58.50 €




Δυστυχώς και αυτό είναι γνωστό ποτέ δεν έγινε αποσαφήνιση από Ιστορικής πλευράς των εννοιών της αλήθειας και της αναληθείας, του κάθε μορφής εγκλήματος και του ηρωισμού. Δεν έγινε διακριτό το ηθικό με το ανήθικο. Έτσι κατά περίπτωση η ψευδολογία, η κακουργία, η διαφθορά, ένεκα απουσίας αξιών είναι σε περιωπή με ύμνηση και ευλογία…
Πέρα από το πολιτειακό καθεστώς το οποίο υφίσταται 200 χρόνια, βασικό αίτιο είναι πρώτον ότι δεν έγινε κατανοητή η έννοια ελευθερία η οποία εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε σπαθιά, κατσαπλιάδες και έτσι δεν έγινε κατανοητή η έννοια του δούλου, που έχει αρετή και τόλμη ώστε με κάθε μέσο να υπερασπίζεται τον δυνάστη.
Δεύτερον και σημαντικότερον είναι ότι εκ κατασκευής του κράτους ορίστηκε η Παιδεία η εκπαίδευση να είναι Εθνική και Χριστιανική αντί να είναι ελεύθερη.
Αποτέλεσμα αυτών των καταστάσεων είναι ο πολίτης να μην έχει δυνατότητα να είναι εκ Παιδείας Χριστιανός και έντιμος, μη υποκείμενος σε διαφθορά. Το γεγονός ότι ο δούλος φαντάζεται αδιάφθορος και ελεύθερος είναι ένα πνευματικό νόσημα ενδημικό, σφόδρα μεταδοτικό, το οποίο είναι απίθανο να εξαλειφθεί.







e-mail Facebook Twitter