21 Θρησκευτικά μαθήματα

Πλουταρχική θεολογία
Συγγραφέας : Τσακνάκης, Αθανάσιος Α.
Εκδότης : Εκδοτική Θεσσαλονίκης
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 978-960-6614-58-3
Σελίδες : 111
Σχήμα : 20x14
Κατηγορίες : Θρησκευτική λατρεία Θεολογία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις Ελληνική γραμματεία, Αρχαία - Ερμηνεία και κριτική
Σειρά : Κλασική Ελληνική Θεολογία

8.00 € 5.92 €




[...] Το παρόν βιβλίο είναι ένα ευσύνοπτο εγχειρίδιο θεολογικού στοχασμού, το οποίο αποτελείται από 21 αυτοτελή κεφαλαία. Καθένα από αυτά έχει την εξωτερική μορφή και την εσωτερική δομή και σύσταση ενός "μαθήματος θρησκευτικών". Στην αρχή τού κάθε κεφαλαίου έχει τοποθετηθεί ένα απόσπασμα από το κλασικό θεολογικό σύγγραμμα "Ίσις και Όσιρις" ("Περί Ίσιδος και Οσίριδος") του μεγάλου Έλληνα θεολόγου και ιερέα, Πλουτάρχου. Αυτά τα επιλεγμένα αποσπάσματα δίνουν την αφορμή (το έναυσμα) για να αναλυθούν και να μελετηθούν 21 επίκαιρα, θεμελιώδη ζητήματα της ελληνικής θεολογίας. [...] (από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Ο Αθανάσιος Τσακνάκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στα 1971. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής, με ειδίκευση στην Απόκρυφη Χριστιανική Γραμματεία και του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει σπουδάσει Παλαιογραφολογία, Πληροφορική και ξένες γλώσσες (Ιταλική, Αγγλική, Γαλλική, Βασκική, Καταλανική, Ισπανική και Πορτογαλική) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Ιταλία, Βασκωνία, Ισπανία). Διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Διεθνοποίησης της Ελληνικής Γλώσσας (Θεσσαλονίκη) και στα 25 χρόνια του τιμήθηκε με το αξίωμα του Τακτικού Μέλους της Ελληνικής Ακαδημίας της Βασκωνίας (Βιλβάο, Χώρα των Βάσκων) από τον ίδιο τον ιδρυτή της, Φεδερίκο Κάρλος Κρούτβιγκ Σαγρέδο. Είναι διαιτητής πετοσφαίρισης και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού "Ενδοχώρα". Η μέχρι σήμερα δημοσιευμένη επιστημονική αρθρογραφία του περιλαμβάνει κείμενα θεολογικού, ιστορικού και γλωσσολογικού περιεχομένου.






e-mail Facebook Twitter