5 + 1


Συγγραφέας : Αθανασοπούλου, Μαρία, 1950-
Εκδότης : Εκδόσεις Γκοβόστη
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-606-187-5
Σελίδες : 168
Κατηγορίες : Νεοελληνικά θεατρικά έργα

8.00 € 7.20 €
Ο κύκλος της ζωής, η υπαρξιακή αγωνία μέσα από τη ματιά ενός εξάχρονου κοριτσιού όταν αντικρίζει ένα νεκρό περιστέρι στα «Μολύβια της ψυχής», ο έρωτας ο μεγάλος, ο μοναδικός και τα διλήμματα στην «Επιστροφή», η συγγνώμη και η συγχώρεση, η φθορά και το αδιέξοδο των σχέσεων στη «Συγγνώμη», η απώλεια που ξεκλειδώνει το αμπάρι των αντοχών αποκαλύπτοντας τις πραγματικές διαστάσεις των δεινών που μας βρίσκουν στο «Μάθημα» και ο πόλεμος στην «Ταινία» αποτελούν τους πρωταγωνιστές στα πέντε μονόπρακτα.

Η τρομοκρατία στην όποια μορφή της, οι πόλεμοι που γεννάει, οι απόψεις και η διαφορετική οπτική γωνία θέασης των πραγμάτων και βέβαια η αληθινή φιλία που δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα και το εύφορο έδαφος για το ξεδίπλωμά τους, καθώς επίσης και ένα οριακό γεγονός που ανατρέπει τα δεδομένα πρωταγωνιστούν στο θεατρικό έργο σε πέντε πράξεις «Ένας καφές».


Η Μαρία Αθανασοπούλου γεννήθηκε το 1950 στην Πάτρα, όπου και μεγάλωσε. Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Πολιτικό Τμήμα, τις οποίες δεν ολοκλήρωσε γιατί η γέννηση της κόρης της τής απορρόφησε τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο της. Υπήρξε δικηγόρος Αθηνών και εργάστηκε για παραπάνω από τρεις δεκαετίες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά, και κατοικεί στην Αθήνα. Ασχολείται με το γράψιμο πάρα πολλά χρόνια.


e-mail Facebook Twitter