7 θυσίες για το φιλί του


Συγγραφέας : Κουρκούδιαλου, Αλεξάνδρα
Εκδότης : Bookguru.gr
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-618-5676-01-8
Σελίδες : 380
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

18.99 € 14.24 €




Ένα δεκατριάχρονο κορίτσι, η Αρτέμιδα, έχει κάνει συνήθειά της να «κρυφακούει» τους τσακωμούς της Αιμιλίας με το σύζυγό της, αλλά και να κατασκοπεύει τον γοητευτικό εργένη, Αλέξη, που μένει στην ίδια περιοχή. Ένα μοιραίο ατύχημα θα σταθεί η αφορμή να τους φέρει κοντά και να τους δέσει με ένα μαγικό νήμα. Οι πιο απόκρυφες πτυχές των χαρακτήρων των ηρώων, ξεδιπλώνονται διαρκώς και καθηλωτικά εμπρός στα μάτια του αναγνώστη μέσα από τα άγρυπνα μάτια ενός κοριτσιού που λίγο αργότερα μεταμορφώνεται σε μία ποθητή γυναίκα που κάνει σκοπό της ζωής της, τις ζωές τους. Μία γυναίκα που περικυκλώνει τις ζωές όλων των ηρώων με έναν μοναδικό τρόπο.

Τα κεφάλαια της ζωής της Αρτέμιδας σφραγίζονται κάθε φορά με το ίδιο αναπάντητο ερώτημα: «Nα θυσιαστεί η ίδια ή να συνεχίσει να θυσιάζει όσους την αγάπησαν, για να κερδίσει το φιλί του;»

Το «7 θυσίες για το φιλί του» είναι ένας ύμνος στον έρωτα όλων των ανθρώπινων χαρακτήρων: Αδικαιολόγητα βίαιος, απίστευτα ρομαντικός, σκοτεινός, πλατωνικός ή σαρκικός, ο έρωτας στην κοινωνία του «Κύκλου των Άλφα».

Θυσία της έφηβης προς την θεά Αρτέμιδα:
Και το αίμα της κατάπια και έρωτες γεννήθηκαν.
Σου έχω φυλάξει, έλα, να πιείς σε προσκαλώ!
Μια θυσία αρκούσε, για να χορτάσουμε και οι δυό.

Αρτέμιδα, 2016-2027


Η Αλεξάνδρα Κουρκούδιαλου γεννήθηκε τον Απρίλη του 1975 στο εξωτερικό. Μεγάλωσε διαβάζοντας τα στιχάκια της γιαγιάς της, της Αλεξάνδρας της Σμυρνιάς, πίσω από τις φωτογραφίες των ξενιτεμένων της παιδιών, αχνά από τον καιρό που διαβρώνει τα πάντα εκτός από τις μνήμες... Επαναπατρίστηκε κάνοντας μια στάση στο Παρίσι. Αποφάσισε ν' ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση στη Χαλκιδική και σπούδασε Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις. Μελέτησε ξένες γλώσσες και παράλληλα έγραφε ασταμάτητα, ποιήματα και διηγήματα που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα. Το βιβλίο "Έλλη, η εγγονή του Αιόλου" είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο μυθιστόρημα. Αποτελείται από δύο μέρη τα οποία γράφτηκαν με δεκατρία χρόνια διαφορά.






e-mail Facebook Twitter