Business basics. Η μέθοδος του ναυαγού


Συγγραφέας : Άρης Ξυπολιτόπουλος
Εκδότης : Ελληνοεκδοτική
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-563-487-2
Σελίδες : 232
Κατηγορίες : Οικονομία Επιχειρηματικό σχέδιο

14.50 € 13.05 €




Το βιβλίο αυτό βάζει σε μια τάξη το χάος της «επιχειρηματικής πληροφορίας» που αφορά την επιχειρηματικότητα των «μικρών». Αποτελεί έναν χάρτη ο οποίος δείχνει στη μικρή επιχείρηση ποιες παγίδες να αποφύγει και ποια χνάρια να ακολουθήσει. Εξηγεί βασικές έννοιες όπως δεν τις έχει εξηγήσει κανείς (επιχειρηματικότητα, καινοτομία, επιχειρηματικός άνθρωπος, πώς ξεκινάει η μικρή επιχείρηση, πώς καινοτομεί, πώς αναπτύσσεται, ποιες είναι οι προτεραιότητές της, τα στάδιά της, η σχέση της με την τεχνολογία).
Καταδεικνύει, επίσης, τους λόγους για τους οποίους η μικρή επιχείρηση δεν έχει καμία σχέση με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα startups, αποδομώντας καθετί ακατάλληλο ή επικίνδυνο για αυτήν και παρουσιάζοντας, εντέλει, μια απλή μέθοδο σχεδιασμού και ανάπτυξής της.

Η μικρή επιχείρηση, το 97% του επιχειρείν στην Ελλάδα, ακολουθεί την corporate αφήγηση, τα τεχνολογικά startup και γραφειοκράτες ειδικούς που δεν άνοιξαν ποτέ τους ούτε περίπτερο. Ποιο ξεφτέρι το σκέφτηκε αυτό, να τον κάνουμε πρόεδρο του πλανήτη;
Business plan Όσο είναι ψάρι το ψαρονέφρι, άλλο τόσο είναι σχέδιο δράσης ένα business plan.
Motivation Γάμοι, ζουρνάδες & νταούλια για τους «α-προσπάθητους».
Management Η επιχειρηματικότητα είναι κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο, ενώ το management είναι γκουρμεδιά του Masterchef.
Πάθος Η εισβολή του Άρλεκιν στο επιχειρείν.
Σπουδές Το business administration διδάσκει administration, όχι business.
Startups Νηπιαγωγείο όπου τα παιδάκια ταΐστηκαν πολλή ζάχαρη.
Οικοσύστημα Ομάδα στήριξης Ανώνυμων Εντρεπρενούρηδων.







e-mail Facebook Twitter