Disruptive technologies 101


Συγγραφέας : Χατζηχριστοφής, Σάββας
Εκδότης : Γερμανός
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-5389-64-2
Σελίδες : 200
Κατηγορίες : Τεχνολογία - Γενικά έργα

25.00 € 22.50 €




Ο οικονομικός αντίκτυπος της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης προσφέρει μεγάλες δυνατότητες, καθώς υπόσχεται αυξημένη λειτουργική αποτελεσματικότητα, και ανάπτυξη εντελώς νέων επιχειρηματικών μοντέλων, υπηρεσιών και προϊόντων. Τα τελευταία 30 χρόνια γίναμε μάρτυρες της εμφάνισης πλήθους εταιρειών λογισμικού οι οποίες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφεραν να γιγαντωθούν και να μεγαλουργήσουν. Οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν νέες ανάγκες, και ταυτόχρονα ευκαιρίες. Οι τεχνολογικές εξελίξεις που σημειώνονται με ραγδαίους ρυθμούς απαιτούν την προσαρμογή κάθε διάστασης της ζωής μας στο νέο ψηφιακό περιβάλλον. Η εμφάνιση νέων τεχνολογιών και η ανάγκη συνεχούς εκσυγχρονισμού των εργαλείων και των υπηρεσιών στην αγορά δημιουργεί το απόλυτα πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία νεοφυών εταιρειών και την παραγωγή προϊόντων καινοτομίας. Την ίδια στιγμή, οι χώρες διακρίνουν μια νέα οικονομική ευκαιρία. Είναι φανερό ότι η επένδυση στην καινοτομία και τις νεοφυείς εταιρείες αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης των κρατικών οικονομιών στο άμεσο μέλλον.
Με αυτά τα δεδομένα ως σημείο αναφοράς, το βιβλίο προσπαθεί να παρουσιάσει τις τεχνολογίες πυρήνα της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Μέσα από 22+1 ανεξάρτητα και αυτοτελή κεφάλαια, παρουσιάζονται θέματα τα οποία σχετίζονται με τις αναδυόμενες τεχνολογίες αιχμής, τα οποία φαίνεται να διαμορφώνουν το μέλλον τόσο της επιχειρηματικότητας όσο και της ίδιας της ζωή μας. Στόχος είναι η εξοικείωση του αναγνώστη με τις εν λόγω τεχνολογίες και όχι η εμβάθυνση στον τρόπο εφαρμογής τους. Μέσα από μια κριτική ματιά, επιχειρείται αφενός η περιγραφή των δυνατοτήτων της κάθε τεχνολογίας αλλά και η καταγραφή των κινδύνων που ενδεχομένως να τη συνοδεύουν.


Ο Σάββας Α. Χατζηχριστοφής έλαβε τόσο το πτυχίο όσο και το διδακτορικό του Δίπλωμα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Σήμερα εργάζεται ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις στη Πάφο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από θέματα υπολογιστικής νοημοσύνης, ρομποτικής και ρομποτικής όρασης. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων με βασικό αντικείμενο την ρομποτική και έχει διακριθεί από διεθνής ερευνητικές επιτροπές. Έχει δώσει σειρά διαλέξεων στα πλαίσια συνεδρίων αλλά και ως προσκεκλημένος στην βιομηχανία. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως βασικός ομιλητής σε πολλές ημερίδες που οργανώθηκαν σε σχολεία, με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την τεχνολογία της ρομποτικής.






e-mail Facebook Twitter