Hotel Front Office Management


Συγγραφέας : Θεοχάρης, Νίκος
Εκδότης : Προπομπός
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 978-618-5036-76-8
Σελίδες : 480
Κατηγορίες : Διοίκηση και οργάνωση Ξενοδοχεία - Διοίκηση και οργάνωση

36.50 € 29.20 €




Το παρόν σύγγραμμα εστιάζει στην ανάλυση και την εφαρμογή των σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών, των δραστηριοτήτων και λειτουργιών του τμήματος υποδοχής και εξυπηρέτησης πελατών μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης.
Η παρουσίαση και η ανάλυση των θεμάτων πραγματοποιούνται με τη βοήθεια παραδειγμάτων και μελετών περιπτώσεων από την επιχειρηματική πραγματικότητα, τα οποία βασίζονται σε εμπειρίες του συγγραφέα. Ειδικότερα, παρουσιάζονται και αναλύονται θέματα που αφορούν:
• τις λειτουργίες οργάνωσης και διοίκησης του τμήματος υποδοχής και εξυπηρέτησης πελατών
• τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων
• τις κρατήσεις δωματίων
• τις διαδικασίες άφιξης, παραμονής και αναχώρησης πελατών
• την τήρηση λογαριασμών πελατών
• την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας σε άτομα με αναπηρία
• τις πωλήσεις υπηρεσιών φιλοξενίας στο ξενοδοχείο
• την υγιεινή και ασφάλεια του ξενοδοχείου.
Το βιβλίο αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για στελέχη και επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στην εκτέλεση του έργου τους. Επιπρόσθετα, αποτελεί ένα απαραίτητο εκπαιδευτικό βοήθημα για τους φοιτητές του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού κύκλου τουριστικών-ξενοδοχειακών σπουδών, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τα λειτουργικά ζητήματα και τις δραστηριότητες του τμήματος υποδοχής και εξυπηρέτησης πελατών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.


Ο Νίκος Θεοχάρης γεννήθηκε το 1971, στο Γαλαξίδι Φωκίδας. Έχει πραγματοποιήσει όλες τις σπουδές του στην Ελλάδα: - Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (Βασικός Τίτλος Σπουδών), της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας, στο Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας. - Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών), της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει διατελέσει διοικητικό στέλεχος του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) (πρώην Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων) για τρία έτη και επί σειρά ετών έχει εργαστεί ως στέλεχος του τμήματος υποδοχής σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Αθήνα και τη Ζάκυνθο. Από το 2005 είναι σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων σε θέματα οργάνωσης και μάρκετινγκ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα τουριστικού περιεχομένου σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Ενιαίου Μητρώου Εκπαιδευτών ΣΕΚτου Ε.ΚΕ.ΠΙΣ και εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα Τουριστικού Μάρκετινγκ, Τουριστικού Μάνατζμεντ και Τουριστικού Σχεδιασμού. Διδάσκει οτο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι Λαμίας (Παράρτημα Άμφισσας).






e-mail Facebook Twitter