Human Relic


Συγγραφέας : Σελίνα Χρυσουλάκη
Εκδότης : Συμπαντικές Διαδρομές
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-607-269-7
Σελίδες : 198
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Φανταστική λογοτεχνία

12.50 € 9.38 €




2049

«Αυτός ο κόσμος είναι ό,τι έχει απομείνει από το χθες. Και το χθες έχει πεθάνει».

Ο Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει αφήσει τη Γη κατεστραμμένη από πυρηνικά. Η Νέα Επικράτεια, η φουτουριστική υπόγεια πολιτεία ακμάζει. Οι Καρβουνάνθρωποι κινούν τις μηχανές της ζωής κρατώντας τον Πυρήνα -μια τεχνητή ατμόσφαιρα- σε διαρκή λειτουργία. Η Αστυνομία της Τάξης και οι πράκτορες της Συνομοσπονδίας ασκούν έλεγχο στους πολίτες, ενώ έξω από τη Νέα Επικράτεια, οι Δυτικές Συνοικίες περιμένουν μια ευκαιρία για εξέγερση.
Ανάμεσα στις άτεγκες ισορροπίες του νέου κόσμου αναδύεται το όραμα της Βαβυλώνια, ενός πλανήτη στο διάστημα, ο οποίος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για ζωή. Η απόκτηση ενός εισιτηρίου για τη γη της επαγγελίας είναι σκοπός ζωής, μόνο που το αντίτιμο είναι αρκετά υψηλό.
Ο Πέρσιβαλ Γουέλς, ένας πράκτορας της Συνομοσπονδίας, καλείται να συλλάβει τον Υποκινητή, έναν απρόσωπο Μεσσία που φέρεται να διχάζει τους πολίτες για το αν η Βαβυλώνια είναι υπαρκτή. Με μια μοιραία γυναίκα στο πλευρό του -που δεν είναι σίγουρος αν είναι σύμμαχος ή εχθρός- η αναζήτηση θα τον βυθίσει σε σκοτεινά μονοπάτια διαφθοράς και απώλειας, όπου η αλήθεια εναλλάσσεται με το ψέμα. Το δίλημμα μεταξύ ψευδαίσθησης και πραγματικότητας ποτέ δεν ήταν πιο κοντά.







e-mail Facebook Twitter