iGenetics - Μια Μεντελική Προσέγγιση


Συγγραφέας : Peter J. Russell
Εκδότης : Ακαδημαϊκές Εκδόσεις
Έτος έκδοσης : 2020
ISBN : 978-618-5135-19-5
Σελίδες : 960
Σχήμα : 21x29
Κατηγορίες : Γενετική

190.80 € 169.81 €




Το βιβλίο iGenetics - Μια Μεντελική Προσέγγιση καλύπτει όλα τα βασικά κεφάλαια της γενετικής (όπως μεντελική γενετική, χαρτογράφηση γονιδίων, γενετική των βακτηρίων και των βακτηριοφάγων, μεταλλαγές, επιδιόρθωση του DNA, μεταθετά στοιχεία, ποσοτική γενετική, πληθυσμιακή γενετική κτλ.), αλλά και πιο ειδικά θέματα (για παράδειγμα, γενετική του καρκίνου, γενετική της ανάπτυξης, γονιδιωματική κτλ.).

Περιέχει επίσης κεφάλαια τα οποία καλύπτουν βασικές γνώσεις μοριακής βιολογίας (όπως αντιγραφή, μεταγραφή, μετάφραση, γονιδιακή ρύθμιση κτλ.). Έτσι, μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες τόσο εισαγωγικών όσο και προχωρημένων μαθημάτων Κλασικής Γενετικής και Μοριακής Γενετικής.

Επιπλέον, το μεγάλο εύρος της θεματολογίας του επιτρέπει τη χρησιμοποίησή του ως επικουρικού συγγράμματος σε πολλά μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών των διαφόρων Τμημάτων στα οποία διδάσκονται οι βιοεπιστήμες. Ο Peter J. Russell έχει τα τελευταία χρόνια συγγράψει μια σειρά επιτυχημένων βιβλίων Γενετικής. Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται τα θέματα στο iGenetics - Μια Μεντελική Προσέγγιση βοηθάει τους φοιτητές να αναπτύξουν κριτική σκέψη, καθώς αντανακλά τη δυναμική φύση της μοντέρνας γενετικής.

Προκειμένου αυτό να επιτευχθεί, η γνώση παρουσιάζεται μέσα από τα επιστημονικά ερωτήματα και τις πειραματικές μεθόδους που ακολουθούνται για τη διερεύνησή τους. Επιπλέον, για τον αναγνώστη που επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες για κάποιο θέμα, στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται πλούσια βιβλιογραφία οργανωμένη ανά κεφάλαιο. Η βιβλιογραφία περιλαμβάνει πρόσφατα άρθρα τόσο ανασκόπησης όσο και ερευνητικά, που είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τη μύηση των φοιτητών στη μελέτη πρωτότυπων εργασιών. Παράλληλα, ο μεγάλος αριθμός σύγχρονων αναφορών διευκολύνει την εκπόνηση εργασιών στα πλαίσια του μαθήματος.

Εμπλουτισμένη έκδοση, η οποία περιέχει QR Codes για άμεση πρόσβαση σε εκπαιδευτικά video μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets. Το πολύτιμο αυτό υλικό, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην εκπαιδευτική διαδικασία, βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει σε βάθος βασικές έννοιες και φαινόμενα της γενετικής.







e-mail Facebook Twitter