Made in China

Τι μπορούν να διδαχτούν οι μάνατζερ του Δυτικού Κόσμου από κάποιους εξαιρετικά επιτυχημένους Κινέζους πρωτοπόρους επιχειρηματίες
Συγγραφέας : Sull, Donald N.
Μεταφραστής : Βασιλοπούλου, Ευφροσύνη
Εκδότης : Κέρκυρα - Economia Publishing
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 978-960-8386-44-0
Σελίδες : 248
Σχήμα : 24x15
Κατηγορίες : Διοίκηση και οργάνωση Επιχειρηματικό σχέδιο

20.29 € 17.25 €




Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες, από τον Henry Ford έως τον Bill Gates, έγιναν διάσημοι για το ρόλο τους στην προώθηση της οικονομίας των ΗΠΑ. Γνωρίζουμε όμως ελάχιστα πράγματα για τους σκαπανείς - πρωτεργάτες του ανασχηματισμού της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο: της Κίνας. Καθ' όλη τη διάρκεια των αναταράξεων της προηγούμενης δεκαετίας -που περιλάμβανε συνεχώς μεταβαλλόμενους κανονισμούς, σποραδική πρόσβαση σε κεφάλαια και την είσοδο στην αγορά των πολυεθνικών- υπήρξαν κάποιες κινεζικές εταιρείες που είχαν τρομερή επιτυχία στην Κίνα, ενώ εκατοντάδες ανταγωνιστές τους απέτυχαν. Πώς τα κατάφεραν αυτές οι εκλεκτές εταιρείες; Τι μπορούν να διδαχτούν οι μάνατζερ του Δυτικού Κόσμου σχετικά με την ανταγωνιστικότητα στην Κίνα ή σε οποιαδήποτε άλλη απρόβλεπτη αγορά; Η ιστορία οκτώ επιχειρήσεων της Κίνας και τα μυστικά που κρύβονται πίσω από την πρωτοφανή τους επιτυχία. Αποκαλύπτονται στρατηγικές από τις σημειώσεις μερικών από τους πιο σοφούς και ανθεκτικούς επιχειρηματίες, οι οποίες θα βοηθήσουν εταιρείες να επιζήσουν και να προκόψουν σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό περιβάλλον που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς.

Ο Donald N. Sull είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Πρακτικής του Management στο London Business School. Προηγουμένως ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Business School του Harvard. Ήταν επίσης σύμβουλος στην McKinsey and Conpany Inc. Τώρα είναι σύμβουλος πολυεθνικών και νέων επιχειρήσεων σε διάφορες χώρες.






e-mail Facebook Twitter