Mini-Mall σε ντάτσουν και άλλες φύρδην μίγδην διηγήσεις

Διηγήματα
Συγγραφέας : Ρεπούσης, Γιώργος Χ.
Εκδότης : Bona Fide
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 618-80801-3-3
Σελίδες : 202
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα

12.50 € 10.00 €




"... Τώρα συνειδητοποιείς ότι το Mini-Mall στο Ντάτσουν προσφέρει στο φιλοθεάμον αγοραστικό κοινό του κάτι βαθύτερο, κάτι ουσιαστικό-τερο, εξατμίζοντάς του κάθε αίσθημα ντροπής να βγει έξω σε μια ρεαλι-στική σκηνή και να εκτεθεί στη γνώμη των άλλων.

Είναι αηδιαστικό να λες ότι κάνεις κάτι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και για τα λεφτά. Η αλήθεια είναι πως το "αν θα με δει κάποιος εδώ, θα πεθάνω", αντικαθίσταται με το "αν με δει κανείς εδώ, μισή ντροπή δική μου και μισή ντροπή δική του". Και οδηγείσαι έτσι τροπαιοφόρα και θριαμβευτικά στη συνειδητοποίηση της προσφοράς του ελληνικής έμπνευσης εξευρωπαϊσμού και της παγκοσμιοποίησης με την κα-θησυχαστική ατάκα: "Τι ωραία που περνάμε!". Αλήθεια δεν είναι υπέροχο να είσαι όμορφος ή όμορφη και ξεχωριστή στα μάτια κάποιου άλλου; Μήπως όμως είναι πολύ κυνική και μη σοβαρή η άποψη πως πρέπει να τσαλακώνεις την εικόνα των πραγμάτων και να τα ασχημαίνεις προκειμένου να κερδίσουν την αναγνώρισή σου; Πρέπει όμως να παραδεχτούμε, καταλήγει ο κύριος Αργύρης, πως η ανθρώπινη φύση γοητεύεται και εμπνέεται πάντοτε από το ανατρεπτικό και το απρόβλεπτο και το μη αισθητικά αποδεχτό!"

Από τις ημερολογιακές σημειώσεις του κυρίου Αργύρη θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να συμπεράνει πως η απλή και άμεση μεστότητα του λόγου θα κόβει πάντα σαν ξυράφι. Και η θυμόσοφη σκέψη, ως ένα μίγμα ονείρου και πραγματικότητας θα είναι πάντα φρέσκια, αποκαλυπτική και λυτρωτική."


Ο Γιώργος Χ. Ρεπούσης είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στα Παιδαγωγικά και στη Λογοτεχνία και υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση. Έχει επιλεγεί Σύμβουλος Φιλολόγων (Βοιωτία) και Συντονιστής Εκπαίδευσης Εξωτερικού (Λονδίνο, Κάιρο) και έχει τιμηθεί με το παράσημο της Πολιούχου Σινά Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος σε εφημερίδες και περιοδικά.






e-mail Facebook Twitter