O Ζογκ και οι ιπτάμενοι γιατροί


Συγγραφέας : Donaldson, Julia, 1948-
Εκδότης : Ίκαρος
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-572-377-4
Σελίδες : 32
Σχήμα : 25x28
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα

12.90 € 9.55 €




Η πριγκίπισσα Μαργαριταρένια, ο ιππότης Σεζένια και φυσικά, ο δράκος Ζογκ, το αξιόπιστο «αεροπορικό ασθενοφόρο» τους, είναι οι ιπτάμενοι γιατροί στην πρωτότυπη συνέχεια του «Ζογκ».

Σε κάθε ατύχημα, πονόδοντο ή απλό βήχα, η ομάδα των Ιπτάμενων γιατρών φτάνει στην ώρα της και τους θεραπεύει όλους. Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουν και πολλά ζώα να φροντίσουν: μια γοργόνα που έχει καεί από τον ήλιο, έναν θλιμμένο μονόκερο και ένα λιοντάρι που δεν σταματάει να φταρνίζεται.

Μπορεί, όμως, μια πριγκίπισσα να είναι γιατρός; Ο βασιλιάς και θείος της Μαργαριταρένιας δεν συμφωνεί με αυτό… μέχρι που ο ίδιος αρρωσταίνει και η μόνη που ξέρει να τον θεραπεύσει είναι η πριγκίπισσα Μαργαριταρένια.

 


Η Τζούλια Ντόναλντσον γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1948 στο Λονδίνο. Είναι συγγραφέας πολλών επιτυχημένων παιδικών βιβλίων, όπως το "Room on the Broom" και το βραβευμένο "The Gruffalo", που κέρδισε τα βραβεία Nestle Smarties, Blue Peter Best Book to Read Aloud, Children's Audio Book of the Year, και πολλά άλλα βραβεία. Επίσης, έχει γράψει παιδικά θεατρικά έργα και τραγούδια, και διευθύνει τακτικά εργαστήρια αφήγησης παραμυθιού και θεατρικά εργαστήρια. Ζει στη Γλασκόβη με το σύζυγό της Μάλκολμ και τους δύο γιούς της. Το 2011 της απονεμήθηκε ο βασιλικός τίτλος MBE για τις υπηρεσίες της στη λογοτεχνία, καθώς και ο τίτλος Children's Laureate ("δαφνοστεφής συγγραφέας παιδικών βιβλίων"), διαδεχόμενη σ' αυτό το πόστο τον εικονογράφο Anthony Browne.






e-mail Facebook Twitter