O πνευματικός άνθρωπος του 21ου αιώνα


Συγγραφέας : Δημητρακόπουλος, Δημήτρης Ν.
Εκδότης : Λεξίτυπον
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-597-269-1
Σελίδες : 158
Κατηγορίες : Φιλοσοφία, Νεότερη

10.50 € 7.35 €




Σε αυτό το βιβλίο αναφέρονται τα βασικότερα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει κάθε άνθρωπος του 21ου αιώνα, ο οποίος επιθυμεί να εκλαμβάνεται ως πνευματικός.

Αυτός, διαφοροποιώντας τον τρόπο σκέψης και δράσης του από τον συνηθισμένο άνθρωπο, λειτουργεί με όλως ιδιαίτερο φιλοσοφικό τρόπο όντας καλλιεργημένος, φιλελεύθερος, αντικειμενικός, παρατηρητικός, επιεικής, υπομονετικός, μετριόφρων, αμνησίκακος ταπεινός, πράος, μακρόθυμος, ευσεβής, πειθαρχημένος, σώφρων, σεμνός, δίκαιος και σύννομος, οπότε έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τον κοσμικό - κοινωνικό άνθρωπο που είναι περίεργος, θρασύς, εγωπαθής, επικριτικός, ειρωνικός, αλαζονικός κ.λπ.

Ο πνευματικός άνθρωπος είναι ένας ξεχωριστά καλλιεργημένος άνθρωπος που κινείται στη σφαίρα του ανώτερου νοητικού κόσμου γνωρίζοντας ότι έχει να επιτελέσει μία ιδιαίτερη αποστολή στον κόσμο, διαμορφώνοντας τις συνειδήσεις και τον τρόπο σκέψης των συνανθρώπων του μέσα από τον παραδειγματικό του βίο και την ανάλογη συμπεριφορά του.

 


Ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος γεννήθηκε στη Σπάρτη Λακωνίας. Μεγάλωσε στη Λακωνία και τη Βοιωτία. Σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός και εργάσθηκε ως μελετητής ιδιωτικών έργων. Υπηρέτησε στον Δήμο Αθηναίων και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Υπήρξε αιρετό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αττικής του Τεχνικού Επιμελητηρίου από το 2002 έως το 2005. Επίσης, υπήρξε αιρετό μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου από το 2005 έως το 2008. Υπήρξε μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και Πολεοδομικών Θεμάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου από 2002 έως 2009. Από τον Μάιο του 2016 είναι συνταξιούχος και τυγχάνει ομότιμο μέλος του ΤΕΕ. Μελετά και ερευνά θέματα φιλοσοφίας, κοινωνιολογίας και θεολογίας.






e-mail Facebook Twitter