Omerta


Συγγραφέας : Βασιλάκος, Χάρης
Εκδότης : Εκδόσεις Πνοή
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-5520-59-5
Σελίδες : 182
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

13.50 € 12.15 €




Τι μπορεί να συνδέει μια γυναίκα που υφίσταται το μαρτύριο του πνιγμού στα παγωμένα νερά μιας σκουριασμένης μπανιέρας, έναν νεαρό άνδρα που βρίσκεται νεκρός και αλυσοδεμένος στη λίμνη Τραζιμένο, κι έναν αδίστακτο εκτελεστή που σημαδεύει τον αρχηγό της μαφίας κι ετοιμάζεται να τραβήξει τη σκανδάλη; Η τελετή αναγόρευσης του ηλικιωμένου Τίτο σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Σαπιέντσα της Ρώμης, στέκεται η αφορμή να έρθουν στο φως αλήθειες που κανείς δεν μπορεί πλέον να αγνοήσει.
Omertà. Ένα λογοτεχνικό θρίλερ δράσης με φόντο τους σκοτεινούς δρόμους του Παλέρμο, τους λόφους του Μοντεπουλτσιάνο και τους αμπελώνες της Τοσκάνης. Μία ακραία ερωτική ιστορία, όπου τα όρια ανάμεσα στην εκδίκηση, τη δικαιοσύνη και την ηθική παραμένουν δυσδιάκριτα. Μια εξομολόγηση με διαδρομές που διασταυρώνονται, συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και καθορίζουν το μέλλον. Άλλωστε, κάθε ιστορία κρύβει κι ένα μυστικό. Η αποκάλυψή του σηματοδοτεί το τέλος.


Ο Χάρης Βασιλάκος γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1984 στη Σπάρτη. Σπούδασε στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία. Το 2017 ολοκλήρωσε με επιτυχία στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο το Πρόγραμμα Κατάρτισης στο Management. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας και Ωδικής, με σπουδές στο πιάνο και την ακουστική κιθάρα. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Τα τελευταία 11 χρόνια εργάζεται ως καθηγητής στον ιδιωτικό χώρο της εκπαίδευσης και ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο FLY 89.7 και την ενημερωτική ιστοσελίδα www.flynews.gr. Παράλληλα, καταπιάνεται με τη βιβλιοπαρουσίαση και την επιμέλεια-διόρθωση κειμένων. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας και μέλος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται διοικητικά ως επικεφαλής στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέα Ζωή και στο Αθλητικό Σωματείο Λακωνικός. Το "Εκεί Που Πετάει Ο Νους" είναι το πρώτο επίσημο εκδοτικό βήμα του και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.






e-mail Facebook Twitter