PARA BELLUM

Πώς να επιβιώσεις σε περίπτωση πολέμου
Συγγραφέας : Χρήστος Νικολαϊδης
Εκδότης : Οξυγόνο
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 9789609646307
Σελίδες : 100

7.70 € 5.39 €




Αν θες ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο, έλεγαν οι Λατίνοι. Αν θες να επιβιώσεις εν καιρώ πολέμου, προετοιμάσου όσο έχει ακόμη ειρήνη.

Δεν είναι στο χέρι σου το αν θα γίνει πόλεμος. Αυτό που είναι στο χέρι σου, όμως, είναι το να κάνεις το καλύτερο για να επιβιώσεις είτε σε καιρό ειρήνης είτε σε καιρό πολέμου. Και σε καιρό ειρήνης, πάει στο καλό, λίγο πολύ όλοι ξέρουμε το τι πρέπει να κάνουμε. Εν καιρώ πολέμου όμως, πώς επιβιώνεις;

Έχοντας μαζέψει μαρτυρίες και συμβουλές από άτομα που έζησαν τη φωτιά του πολέμου, σας παρουσιάζουμε αυτό το βιβλίο που μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου εν καιρώ πολέμου.

Μην ξεχνάτε ότι δεν επιβιώνει ο πιο δυνατός. Δεν επιβιώνει ο πιο έξυπνος. Ούτε καν ο πιο πονηρός. Επιβιώνει αυτός που προσαρμόζεται καλύτερα στις συνθήκες και αυτό είναι νόμος της φύσης. Είναι η πραγματικότητα και όποτε η θεωρία διαφωνεί με την πραγματικότητα, κερδίζει πάντα η πραγματικότητα.

Μαζέψαμε συμβουλές από Σύριους, Σέρβους, Ουκρανούς αλλά και Έλληνες που έχουν ζήσει τον πόλεμο. Όχι μόνο άντρες, αλλά πάνω από όλα γυναίκες, που έμειναν μόνες με τα παιδιά τους στο σπίτι, να πεινάνε, να διψάνε, να τρέμουν από φόβο για το αν θα ζήσουν να δουν την επόμενη μέρα. Μην ξεχνάς ότι αν είσαι άντρας ηλικία από 18 έως 55 ετών, δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα, επειδή θα σε φροντίζει ο στρατός! Ρούχα, νερό, φαγητό, γιατρό, όπλα, όλα έτοιμα. Το μόνο που θα σε απασχολεί θα είναι ο κίνδυνος του θανάτου στη μάχη. Λίγο το λες αυτό; Ναι, αν το συγκρίνουμε με αυτούς που αφήνεις πίσω. Αν είσαι γυναίκα, αν είσαι παιδί έως 17 ετών ή άντρας μεγαλύτερος από 55 ετών, τότε έχεις κι εσύ τον φόβο του θανάτου που έχει ο φαντάρος, συν την πείνα, συν το άγχος να φροντίσεις το παιδί σου, συν το ότι νιώθεις ανήμπορος να κάνεις οτιδήποτε για να προστατεύσεις τον εαυτό σου …ή μήπως όχι;

Υπάρχουν τρόποι και έξυπνα κόλπα, που θα σε σώσουν σε περίπτωση πολέμου, αρκεί να τα ξέρεις βέβαια. Φαινομενικά ο μόνος τρόπος για να γνωρίζεις τι να κάνεις σε περίπτωση πολέμου είναι να το έχεις περάσει ξανά. Όμως για αυτό υπάρχουν τα βιβλία, για να μεταφέρουν τη γνώση και να μην χρειάζεται να πάθουμε για να μάθουμε επειδή σε σοβαρές καταστάσεις, όπως ο πόλεμος, οι εμπειρίες είναι οδυνηρές.

Ας δούμε λοιπόν τι συμβουλές μας δίνουν όσοι έχουν φάει τον πόλεμο με το κουτάλι.







e-mail Facebook Twitter