Tales from the Aegean


Συγγραφέας : William McGrew
Εκδότης : Καπόν
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-218-029-7
Σελίδες : 108
Κατηγορίες : Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες

14.00 € 12.60 €




Ο συγγραφέας περιγράφει τις περιπέτειες του μεγαλύτερου μέρους της ζωής του στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, όπου ακολούθησε καριέρα ως διπλωμάτης και εκπαιδευτικός. Εκείνα τα χρόνια ήταν άφθονα από συγκινήσεις σε πρεσβείες, προξενεία, κολέγια, μοναστήρια και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Οι αφηγήσεις αυτές κυμαίνονται από την παροχή βοήθειας σε αναξιοπαθούντες Αμερικάνους για να αποκαταστήσουν τη ζωή τους, μέχρι τη συμβολή στους κατοίκους ενός μοναστηριού να αλιεύσουν τα περιζήτητα θαλασσινά.

Μια αξιοσημείωτη περιπέτεια ήταν να επιτρέψει σε έναν νεαρό Πολωνό διπλωμάτη στη Σμύρνη να φύγει από το «Σιδηρούν Παραπέτασμα» και να βρει μια νέα ζωή στη Νέα Υόρκη.

Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό δράμα που αναφέρεται σε έναν νεαρό Αμερικανό από το Σικάγο, ο οποίος κατηγορήθηκε για τη δολοφονία δύο Ελλήνων ναυτικών, τα σώματα των οποίων δεν ανακαλύφθηκαν ποτέ, και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αν και τελικά είχε μία σύντομη ζωή!

Ένα μικρό θαλάσσιο σκάφος που αποκτήθηκε στην Τουρκία και ονομάστηκε απαξιωτικά «Φουκαράς», πρόσφερε περισσότερες περιπέτειες από ό,τι αναμενόταν.







e-mail Facebook Twitter