Άλλοθι χωρίς ψεγάδι


Συγγραφέας : Τσιτσής - Κούσκος, Θάνος
Εκδότης : 24 γράμματα
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-618-201-400-4
Σελίδες : 266
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

16.00 € 11.20 €




Σε είκοσι πέντε κεφάλαια που εκτείνονται χρονικά μέσα σε ένα σχολικό έτος παρακολουθούμε τον Θωμά που περιγράφει τη ζωή του Αντώνη που είναι το alter ego του. Καθότι ο Θωμάς είχε φθάσει στο σημείο να μην αντέχει πια τα λάθη που έκανε στην ζωή του, άρχισε να την ανακατασκευάζει γράφοντας. Ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια και ό,τι λάθος έκανε στην ζωή το διόρθωνε στο γραπτό. Τα λάθη του Θωμά δεν διορθώθηκαν βέβαια, αλλά…

Μερικές πλευρές της πραγματικότητας του Θωμά έχουν μεγεθυνθεί για να γίνει η ιστορία του πιο ζωντανή και πιο ανάγλυφη˙ ενώ έχουν συμπεριληφθεί φυσιολογικοί, συναισθηματικοί ψυχολογικοί ακόμα και μεταφυσικοί παράμετροι οι οποίοι δεν δικαιολογούν το παρελθόν του αλλά ωστόσο καθορίζουν το μέλλον του.


Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Οι φυσικοί του γονείς είναι ο Πέτρος και η Μαρία Τσιτσή (το γένος Κούσκου), ενώ οι πνευματικοί του γονείς είναι η Βιρτζίνια Γουλφ και ο Μαρσέλ Προυστ. Έχει περάσει από τις σχολές Σιβιτανίδειο, Σεβαστοπούλειο, Κοντοράβδη, Μωραΐτη και από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Westfield College), απ' όπου απέκτησε Bachelor στη Φυσική. Από το 1983 δίδασκε σε φροντιστήρια και αγγλόφωνα σχολεία, και από το 1999 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα πρώτα του ποιήματα τα έγραψε σε ηλικία οκτώ χρονών και από τότε θυμάται πως είχε πάντα στην τσέπη ή στα χέρια ένα βιβλίο που διάβαζε και ένα σημειωματάριο όπου έγραφε.






e-mail Facebook Twitter