Άνθη στο τσιμέντο


Συγγραφέας : Ρήγα, Φλωρεντία
Εκδότης : 24 γράμματα
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-618-201-496-7
Σελίδες : 122
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα

13.00 € 11.70 €




Μια συλλογή διηγημάτων για τις ετερόκλητες μάχες της καθημερινότητας που δίνουν οι άνθρωποι μιας σύγχρονης πόλης. Ποιος τελικά θα νικήσει στη μάχη των τηλεφωνικών πωλήσεων, όπου οι άνθρωποι μετράνε μόνο
ως αριθμοί; Πόσο αληθινό είναι το φιλάνθρωπο πρόσωπο της καλής κοινωνίας; Σ’ ένα κόσμο που κυριαρχεί η εικόνα, μπορείς να συμφιλιωθείς με τη φθορά; Ποια τραγωδία μεταμορφώνεται σε φανταστικό ταξίδι, μέσα από το αθώο βλέμμα ενός κοριτσιού; Έχουν θέση τα όνειρα σ’ ένα δημόσιο σχολείο, γεμάτο προκλήσεις; Σε ένα γραφείο ψυχολόγου, ποιος τελικά θεραπεύεται; Υπάρχει διέξοδος για την τέχνη στην αιώνια πάλη του καλού και του κακού; Ερωτήματα που καλείται ν’ απαντήσει ο αναγνώστης, επιλέγοντας την προσωπική του κάθαρση.


Η Φλωρεντία Ρήγα είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ), με διακρίσεις σε ποικίλους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Έχει σπουδάσει πιάνο και θεωρία μουσικής, ελληνική και γαλλική φιλολογία. Ζει στην Αθήνα, όπου και κάνει το διδακτορικό της στη Νεοελληνική Φιλολογία. Από μικρή ηλικία γράφει ποιήματα, παραμύθια, διηγήματα και νουβέλες, ενώ πρόσφατα (2012-2013) παρακολούθησε δύο κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής (ποίηση) στο ΕΚΕΒΙ. Ποιήματά της έχουν εκδοθεί σε συλλογικά έργα από τον Ιωνικό Σύνδεσμο και τις εκδόσεις Ροές.






e-mail Facebook Twitter