Άρης Βελουχιώτης


Συγγραφέας : Αλεξάτος, Γιώργος Ν.
Εκδότης : Άπαρσις
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5624-07-1
Σελίδες : 272
Κατηγορίες : Βελουχιώτης, Άρης, 1905-1945 Ελλάς - Ιστορία - Εθνική Αντίσταση, 1940-1944

14.00 € 10.50 €




Πρόκειται, αναμφίβολα, για την κορυφαία μορφή της Εθνικής Αντίστασης στα χρόνια της φασιστικής κατοχής και για μια από τις μεγάλες φυσιογνωμίες της νεοελληνικής ιστορίας, που αγαπήθηκε και εξυμνήθηκε όσο κανείς άλλος εκείνα τα χρόνια, αλλά, συνάμα, μισήθηκε και συκοφαντήθηκε όσο κανένας άλλος.
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να δοθεί η δυνατότητα στους αναγνώστες του να γνωρίσουν τη διαδρομή μέσα από την οποία διαμορφώθηκε ο κομμουνιστής επαναστάτης Θανάσης Κλάρας και οι συνθήκες υπό τις οποίες έδρασε, ως ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ Άρης Βελουχιώτης.


O Γιώργος Αλεξάτος κατάγεται από την Κεφαλονιά και γεννήθηκε στον Αστακό Ακαρνανίας το 1956. Από τα παιδικά του χρόνια έζησε στην Αθήνα και τον Πειραιά και κατά καιρούς στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε 7τάξιο νυχτερινό Γυμνάσιο, εργαζόμενος ως οικοδόμος. Έχει εργασθεί και ως δημοσιογράφος, εκδότης και διευθυντής εντύπων, ιδιοκτήτης καφενείων και μπαρ κ.ά. Ασχολείται με τη μελέτη της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής κοινωνικής ιστορίας. Έχουν κυκλοφορήσει βιβλία του σχετικά με την ιστορία του εργατικού κινήματος, αλλά και το λαϊκό τραγούδι.






e-mail Facebook Twitter