Ένα τραγούδι για τη Νεφέλη


Συγγραφέας : Ανδριανή Καλύβα
Εκδότης : Συμπαντικές Διαδρομές
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-607-404-2
Σελίδες : 34
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

10.00 € 9.00 €




Πόσο επηρεάζεται ένα παιδί από την παρουσία ή ακόμη και την απουσία της μητέρας του; Τι συμβαίνει όταν η ζωή έχει σχεδιάσει άλλες διαδρομές για τη Νεφέλη; Αλλάζουν οι ισορροπίες μιας αγαπημένης οικογένειας μετά από μια ξαφνική απώλεια; Πώς συνδέεται η μουσική με τις αναμνήσεις της ηρωίδας μας; Μπορούν άραγε οι νότες να συντροφεύσουν ένα μικρό κορίτσι και να το βοηθήσουν να ξεπεράσει τους φόβους του;

.. Οι βελούδινες νότες άγγιζαν απαλά την ψυχή της, όπως το χάδι της μαμάς της. Τη θυμόταν! Ταξίδευε μέσα από τις μελωδίες της κιθάρας και του πιάνου και έφερνε στο παιδικό μυαλουδάκι της την απαλή φωνή της μαμάς της Την είχε συνέχεια στο μυαλό της. Της έγραφε γράμματα. Της έγραφε στίχους και προσπαθούσε συνεχώς να σκαρφίζεται όμορφους ήχους, για να ντύσουν τα ποιήματά της. Ήξερε ότι η μητέρα της θα την περήφανη για εκείνη. Θα την έβλεπε από ψηλά και θα ήταν ευτυχισμένη για τα κατορθώματά της κορούλας της..

Η πραγματικότητα που καλείται να διαχειριστεί ένα μικρό κορίτσι, χαρίζει σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες ένα χρήσιμο μάθημα διαχείρισης αλλαγής και προσαρμογής σε νέες συνθήκες που ενώ αρχικά δείχνουν αντίξοες, στη συνέχεια οδηγούν τη Νεφέλη στην αποδοχή και στην αγάπη.







e-mail Facebook Twitter