Άγνωστα μεγαλιθικά μνημεία και νεολιθικοί οικισμοί της Ελλάδος


Συγγραφέας : Παπαζήσης, Ιωάννης
Εκδότης : Αρχύτας
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5410-80-3
Σελίδες : 240
Κατηγορίες : Αρχαιολογία Μνημεία

16.00 € 11.20 €




Η πατρίδα μας είναι γεμάτη αρχαιολογικά μνημεία, πολλά από αυτά όμως είναι τελείως άγνωστα, παρότι κάποια από αυτά βρίσκονται στο κέντρο των Αθηνών... Η ηλικία των μνημείων αυτών ξεπερνά σε μερικές περιπτώσεις τα 10.000 έτη και ίσως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο παρέμειναν άγνωστα, για να μην γνωρίζουμε το χρονολογικό βάθος της ιστορίας μας. Με την προσπάθεια δια του παρόντος πονήματος, αναδεικνύουμε άγνωστα μεγαλιθικά μνημεία μας και νεολιθικούς οικισμούς, οι οποίοι είναι οι αρχαιότεροι του
κόσμου και χρονολογούνται τουλάχιστον στο 6.500 π.Χ και αποκαλύπτουμε άγνωστες συνταρακτικές λεπτομέρειες για μερικά από τα γνωστότερα μνημεία μας.

 


Ο Ιωάννης Παπαζήσης γεννήθηκε το 1967 στη Θεσσαλονίκη, πόλη στην οποία διαβοιεί έως σήμερα. Κατάγεται εκ του χωρίου Κοκκινοπηλός Ολύμπου. Οι σχολικές του γνώσεις δεν υπερβαίνουν αυτές του αποφοίτου Λυκείου. Αφορμή για να στραφεί προς τις μη συμβατικές γνώσεις στάθηκε η πρώτη του επίσκεψη στο Άγιον Όρον το 1994. Έκτοτε μελέτησε πέραν των δύο χιλιάδων τόμων βιβλία. Καρπός της μελέτης αυτής είναι πολλά άρθρα ως τώρα σε περιοδικά υψηλού επιπέδου γνώσης και ποιότητας όπως το "Αριστοτέλειον", "Ιστοριογνωσία", "Ελληνόραμα" και "Πολιτική Οικονομία"¨. Ήταν συνεργάτης του τηλεοπτικού διαύλου "Euro" και τώρα είναι συνεργάτης του τηλεοπτικού διαύλου "Εγνατία". Είναι νυμφευμένος με την Αθανασία Σκορδίτη, και είναι ιδιωτικός υπάλληλος.






e-mail Facebook Twitter