Αδελφοσύνη


Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Εκδότης : Θίνες
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-5521-07-3
Σελίδες : 280
Κατηγορίες : Μετανάστευση Λογοτεχνία και κοινωνία

21.20 € 19.08 €




Όλοι μαζί είμαστε ισχυρότεροι από όποιο εμείς.
Αυτό το «ισχυρότεροι» πρέπει να φανταστούμε. Αυτό είναι που πρέπει να προτάξουμε.
Η παραπάνω ιδέα κινητοποίησε τους συγγραφείς του βιβλίου να σταθούν στο πλευρό των μεταναστών, δημιουργώντας ένα συλλογικό έργο με επίκεντρο την αδελφοσύνη ως απαραίτητη προϋπόθεση για να αναπτύξουμε όλοι μαζί σχέσεις αλληλεγγύης και αλτρουϊσμού.
Η έννοια της αδελφοσύνης, ως αρχής άρρηκτα δεμένης με την ελευθερία, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, διαπνέει το βιβλίο.
Τριάντα καταξιωμένοι συγγραφείς και καλλιτέχνες από διάφορες χώρες παρουσιάζουν έργα τους για τη μετανάστευση. Μεταξύ αυτών, γράφουν ο Ζαν-Μαρί Γκυστάβ Λε Κλεζιό (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, 2008), ο Μαροκινός συγγραφέας Ταχάρ Μπεν Τζελούν (βραβείο Goncourt 1987), η νεαρή συγγραφέας Καουτέρ Αντιμί (βραβείο Renaudot 2017), ο Λοράν Γκοντέ (βραβείο Goncourt 2004), η Κριστίν Τομπιρά, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και συγγραφέας, και ο ιστορικός Πασκάλ Μπλανσάρ. Ψηφίδες μνήμης για εξορίες, μετακινήσεις, διαλυμένες οικογένειες, προδομένες ή ευοδωμένες ελπίδες, απρόσμενες συναντήσεις. Κείμενα γραμμένα με ευαισθησία, σεβασμό, χιούμορ και ποιητικότητα, ακόμη και όταν, λόγου χάρη, όλες οι λέξεις ξένης προέλευσης εγκαταλείπουν το λεξικό, διαμαρτυρόμενες για τη μοίρα των μεταναστών… Ιστορίες με επίκεντρο τη σύγκρουση των πολιτισμών, όπως αυτή εκδηλώνεται στις μεταναστευτικές ροές και στην εξορία. Κείμενα που καταγράφουν βήμα βήμα τον καθημερινό αγώνα των μεταναστών να επιβιώσουν, να ενταχθούν στις κοινωνικές και οικονομικές δομές και να ενσωματωθούν στο νέο τους περιβάλλον.







e-mail Facebook Twitter