Αθήνα, αρχές 21ου αίωνα

Μικρές Εισαγωγές
Συγγραφέας : Βατόπουλος, Νίκος
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος έκδοσης : 2018
ISBN : 960-569-624-5
Σελίδες : 112
Σχήμα : 21x13
Κατηγορίες : Αθήνα

10.99 € 8.13 €




Οι διαδρομές και οι μεταμορφώσεις της Αθήνας από την εποχή του Οθωνα ως σήμερα εκβάλλουν στην εικόνα της σύγχρονης πόλης στις αρχές του 21ου αιώνα. Η αθηναϊκή ατμόσφαιρα ως αποτέλεσμα ιστορικών συγκυριών και κοινωνικών ζυμώσεων αναλύεται μέσα από τους μεγάλους και μικρούς κύκλους της γεωπολιτικής του άστεως και της μικροϊστορίας των κατοίκων. Η Αθήνα ως μία σύγχρονη μητρόπολη της Νότιας Ευρώπης οφείλει να ορίσει μια νέα εικόνα και ένα νέο ρόλο ώστε να εξελιχθεί σε μείζον κέντρο τουρισμού, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣπεριλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

 


Ο Νίκος Βατόπουλος γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Εργάζεται στην εφημερίδα "Η Καθημερινή" ως υπεύθυνος του καθημερινού πολιτιστικού ρεπορτάζ.






e-mail Facebook Twitter